Dünyanın en büyük Demir Çelik üretim firması Arcelor Mittal firmasının Proje yönetim ve yatırımlar Başkanı Mr. Khemani Vikas ile aynı şirketin Satın alma müdürü Ms.Helen Dyaehenko geçtiğimiz günlerde Isparta’ya geldi. Bir süre önce Isparta OSB’de Demirçelik imalatı üzerine yatırımını gerçekleştiren ve yine bir süre önce Isparta’dan ilk ihracaatını gerçekleştiren BLS Makine şirketinin yönetim kurulu başkanı işadamı Bülent Sarıgül’ün davetlisi olarak ilimize gelen yabancı yatırımcılara Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen evsahipliği yaptı.

Misafirler ile yakından ilgilenen ve şehrimizin Coğrafi, Sosyal, Kültürel ve Ekonomik yapısını anlatan ITSO Başkanı Başdeğirmen, yabancı yatırımcıların ilimize yatırım yapabilmeleri için gerekli olan ön çalışmayı yaparak en kısa zamanda Demir çelikte dünya devi olan Arcelor Mittal firmasının yetkililerine ulaştıracaklarını söyledi.

Hala hazırda ülkemizde BLS makine ile çalışan dünya çapındaki firmanın Isparta’ya yatırım yapma arzusunun kendilerini ziyadesi ile memnun ettiğini dile getiren ITSO başkanı Şükrü Başdeğirmen şunları söyledi.

“Gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında yaptığımız gezi, temas ve işbirliğinin meyvelerini almaya başlıyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından birçok yatırımcı ile görüşerek Isparta’ya yatırım yapmalarını istiyoruz, samimi ve sıcak ortamda gerçekleşen bu görüşmelerimizden netice almak bizleri mutlu ediyor.

Umarım Dünyanın en büyük demir çelik üretim firmasının en üst düzey yetkilileri ile yaptığımız bu görüşmeler neticesinde Isparta’ya yeni bir tesis kazandırabilirsek kendimizi mutlu adlederiz” dedi.   

Başdeğirmen, kendilerinden yatırımla ilgili bilgi isteyen Arcelor Mittal firmasının yatırımlar Başkanı Mr Vikas’a Isparta’ya yatırım yapabilmeleri adına bir çalışma yaparak en kısa zamanda ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Dünyanın en zengin ilk 10 işadamı arasında yer alan Lakshimi Mittal`in sahibi olduğu ArcelorMittal'in Türkiye'de çeşitli yatırımları bulunuyor. 60'ın üzerinde ülkede 310 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren ArcelorMittal, demir çelik alanında dünyanın en büyük şirketi. Dünya çelik üretiminin yüzde 10'unu oluşturan 116 milyon tonluk üretimiyle firma, geçen yıl 105.2 milyar dolarlık ciroya ulaştı.

ArcelorMittal'in hisseleri New York, Amsterdam, Paris, Brüksel, Madrid  borsalarında işlem görüyor.

Manşet