Yeşil alanda dünya standartlarını geçtik

 

Dünya standartı olarak ortalama kişi başına 5 m2 yeşil alan kabul edilmekte.

 

Isparta Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü yaptığı yeşil alan çalışması neticesinde şehir merkezinde kişi başına düşen yeşil alanı 6-7 m2"ye ulaştırmayı başardı. Böylece belediye yeşil alan çalışmalarında dünya standartlarını geçti.

 

Park Bahçeler Müdürlüğü bugüne kadar 41 mahalleye 111 park yaptı. Bu parkların içerisine çocuk oyun gurupları ile süsleyerek halkın hizmetine sundu. Müdürlük ayrıca son aylarda yetişkinlere yönelik olarak uyguladığı açık hava sağlıklı yaşam üniteleri ile parkları vazgeçilmez alanlar haline getirmeyi başardı. 2007 yılı içerisinde de 111 parka 32 adet daha park ilave etmeyi hedefliyor.

 

Şu günlerde hummalı bir çalışma içerisine giren Park Bahçeler Müdürlüğü bütün parkları yaza hazırlamaya başladı. Parkların çevre düzenlenmesinden başlayarak arızalı olan oyun guruplarını ve oturma guruplarını tamamlamaya çalışıyor.

 

Her Şey Isparta İçin sloganı ile yola çıkan Belediye Başkanı Hasan Balaman, “Isparta"da temizlik alanında önemli bir mesafe kat ettik. Artık caddelerimiz ve sokaklarımız pırıl pırıl hale geldi. Şimdi de halkımızın iş yoğunluğunu ve stresini atabilecekleri mekanların oluşturulmasına gelmiştir. Bunun için de Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz çalışmalarına şimdiden başlamıştır. Bugüne kadar yapılmış olan 111 parkın yanı sıra 32 adet daha yeni park alanı daha oluşturularak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Ayrıca her mahalle için başlatmış olduğumu mahalle meydanlarını da tüm mahallelerimizde gerçekleştirmek için çalışmalarımız hızla devam etmektedir” dedi.