Sessiz, sakin ormanlık alanda yürüyüş yolları, Torosların canlı flora ve faunası. Orman, göl ve bol oksijen hepsi bir arada. 


TURİZMİN YENİ MARKASI; BOTANİK GÖL EVLERİ
SY Grup tarafından Karacaören Barajı manzaralı “Botanik Göl Evleri” turizmin yeni cazibesi oldu. 25 adet ahşap ve taş evden oluşan turizm tesisinde ayrıca 300 kişilik restoran, otopark, panoramik yürüyüş yolları ve yüzme havuzu bulunuyor. 
2021 yılı turizm sezonu ile birlikte Karacaören Barajında tekne turları ve su sporu aktiviteleri de yapılmaya başlanacak. Ayrıca düğün ve nişan gibi organizasyonlarda yapılabilecek.
Ekolojik turizme önem verdiklerini ifade eden SY Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yaman, doğup büyüdüğü köy olan Karacaören Köyünün güzelliğinin tüm insanlığın görmesini arzuladığını söyledi.


GÖL, DAĞ VE ORMAN HEPSİ BİR ARADA
Genel olarak enerji alanında yatırım yaptıklarını ifade eden iş insanı Salih Yaman, “İnsanların bu güzelliği görmesini istedim. Onun için ekolojik turizm alanına yatırım yaptık. Geriye dönüp baktığımızda iyi ki böyle bir tesisi yaptık diyorum. İstanbul, Ankara, Konya ve Antalya’dan misafirlerimiz yoğun olarak geliyor. Tabi ki Isparta ve Burdur’dan da geliyorlar. İnsanlar artık doğa turizmi istiyorlar. Burada göl, dağ ve orman var, hepsi bir arada” diye konuştu.


DOĞANIN KALBİNE YOLCULUK
Karacaören Botanik Göl Evlerinin bölge açısından yeni bir cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken Salih Yaman, “Özellikle pandemi döneminde insanlar için burası alternatif bir yer oldu. Şehrin sıkıcı hayatından uzak sessiz, sakin ve bol oksijenli bir yer. Yatılı ve günübirlikçi olarak birçok misafirimiz oluyor. Muhteşem göl manzarası eşliğinde isterlerse yöresel ürünlerden oluşan kahvaltı, isterlerse balık ve et çeşitlerinden oluşan menülerden faydalanıyorlar.Misafirimiz olmak isteyen vatandaşlarımız Botanik Göl Evleri web sitemizden ve çeşitli sosyal medya hesaplarımızdan rezervasyon yaptırabilirler. Gelin, görün, işitin ve dokunun. Huzuru tüm ruhunuzla hissedin ve her dakikanızı doyasıya yaşayın. Adeta doğanın kalbine yolculuk yapın” dedi.