Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret edip, gül çiçeği topladığı bahçeler, bu yıl da koronavirüs nedeniyle geçen sene gibi sessiz kaldı.Her yıl mayıs- haziran aylarında hasadı yapılan gülde bu yıl yaklaşık 12-13 ton rekolte bekleniyor.

Bahçelerde yetiştirilen güller sabahın erken saatlerinde özenle toplanarak, hiç vakit kaybetmeden fabrikalara gönderiliyor. Burada işlenen güllerden gülyağı ve gül konkreti üretimi yapılıyor. Gül alım merkezlerinde, kazanlara basım işlemi yapılıyor. Kazanda 1,5 saatlik damıtma süresi sonunda gül yağı ve yağlı sular birbirinden ayrıştırılıyor. Süzüm ve dinlendirme işlemlerinden geçtikten sonra gül yağları satışa hazır hale geliyor.

'13 BİN TON REKOLTE BEKLİYORUZ'

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Keçiborlu'ya bağlı Ardıçlı Köyü'nde gül hasat sezonunun başladığını belirterek, "20 Haziran'a kadar hasadımız devam edecek. Bayramdayız, ancak üretmeye devam ediyoruz. İlimiz gül memleketi. Bu yıl 13 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Güllerimiz toplandıktan sonra hemen fabrikalarda kazanlarda işlenmesi gerekir. Yoksa 3-4 saat içinde etkisini kaybeder. Isparta'da gül çiçeğinden ürünlerimiz yapılıyor. Yurt içi ve dışına satılıyor. İlimizin adı duyuruluyor. İnşallah kazasız belasız hasat sezonu geçer. Çiftçilerimiz ve işçilerimiz bayram demeden üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu koronavirüsten kurtulup bir an önce gül tarlalarımızın tekrar eski günlerine dönmesini istiyoruz" diye konuştu.