Medikal alanında; ürün kalitesi, müşteri memnuniyeti ve servis hızı ile en çok tercih edilen lider şirket olan firmanın merkezi Isparta’da bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İtalya, İngiltere, Belçika başta olmak üzere birçok Dünya ülkesine ihracat yapan firma, 4 değişik şehirde üretim yaparken Türkiye genelinde 16, yurtdışında ise 11 ana bayi sistemiyle pazarlama yapmaktadır.
Isparta açısından diğer müteşebbislere örnek olabilecek bir başarıyı Akas Medikal Ürünleri Tekstil İnşaat Yemek Otomotiv Otomasyon Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Büyükkaytan ile konuştuk. 
Dünya genelinde sürekli araştıran, geliştiren ve öngören bir firma olduklarını ifade eden Yavuz Büyükkaytan, aynı zamanda ekip ruhu taşıyan, ortaklık kültürünü benimsemiş liyakatli insan kaynakları oluşturduklarını söyledi.
ÜRETİM VE EKONOMİDE ÖNGÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ
Üretimde ve ekonomide öngörünün önemine dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Büyükkaytan; “Biz firma olarak Çin’in Wuhan kentinde çıkan korona virüs hastalığını daha Dünya genelinde bilinmezken 2019 Ağustos ayından itibaren araştırmaya başladık. Bu virüs nedir? Bulaşıcı mıdır? Bütün bunları araştırdık ve buna göre hazırlık yapmaya başladık. Virüs tüm Dünya genelinde hızla yayılarak can almaya başlayınca, maske, önlük, tulum, gibi medikal ürünlerde talep patlaması yaşandı. Biz öngörümüze dayanarak hazırlığımızı daha önceden yaptığımız için hiçbir sıkıntı yaşamadan pazarlamamıza devam ettik.” dedi.
ISPARTA’DAN DÜNYAYA AÇILAN MEDİKAL KAPI
Isparta’dan Dünyaya açılan bir medikal kapı olduklarına dikkat çeken Yavuz Büyükkaytan; “Biz firma olarak tek kullanımlık ve çok kullanımlık medikal tekstil ürün çeşitleri üretiyoruz. Ürünlerimizde kullandığımız laminasyonlu kumaşın dışarıdan gelen rüzgar ve su gibi etkenlere karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır. Aynı zamanda içeriden dışarıya nefes alabilir özelliği de bulunmaktadır. Tek kullanımlık ameliyat önlüğü, hasta önlüğü gibi daha birçok hastane malzemesi üreterek ülkemize ve Dünyaya hizmet veriyoruz. Üretimimizin %80’nini ihraç ediyoruz. Birçok Avrupa ülkesine ihracat yapmaktayız. Aynı zamanda ülkemiz sınırları içerisinde olan hastanelere de ürün ve hizmet sunmaktayız.” diye konuştu.


DÜNYA GENELİNDE KABUL GÖRMÜŞ BİR MARKAYIZ
İnsan sağlığına katkı sunmaktan, hizmet etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Yavuz Büyükkaytan; “Biz firma olarak sağlık sektörüne hizmet etmekteyiz. Ve yaptığımız işi ulvi olarak görmekteyiz.  Bu kapsamda ürün ve hizmet kalitesini sürekli geliştiriyoruz.  Müşteri talep ve beklentilerini en üst seviyede tutuyoruz. İnsan sağlığı için değer yaratıyoruz. Hem profesyonel bir yaklaşım hem de fıtri bir yaklaşım ortaya koyuyoruz. Bütün bunların toplamı neticesinde Dünya genelinde kabul görmüş markalar arasında yerimizi alıyoruz.” dedi.
TÜRKİYE MEDİKAL SEKTÖRÜNDE BÜYÜK GELİŞME SAĞLADI
Son yıllarda Türkiye genelinde medikal sektöründe büyük gelişmeler sağlandığına dikkat çekerek sözlerini tamamlayan Yavuz Büyükkaytan; "Türkiye İhracatçılar Meclisinin verilerine göre 2019 yılı Ocak-Ekim döneminde 50 milyon dolarlık medikal tekstil ürünü ihraç edildi. Kovid-19 salgını ile birlikte Dünya genelinde medikal tekstil ürünlerinde talep patlaması yaşandı. Türk tekstilcisinin sürece hızlı uyumu ve kapasite artırımıyla 2020 yılının ilk 10 ayında ihracat rakamı 1 milyar 83 milyon dolara yükseldi. Bu başarıda firma olarak bizimde katkımız olduğu için onur ve gurur duymaktayız” diye konuştu./İbrahim Demirayak