ISPARTA İl Müftüsü Galip Akın, damızlık dişi büyükbaş hayvanların kurbanlık Pazar yerlerine getirilmemesi ve kurban edilmemesini ısrarla tavsiye ettiklerini ifade etti.

İl Müftüsü Galip Akın, Kurban Bayramı öncesinde önemli bir tavsiyede bulundu. Müftü Akın, “Damızlık dişi hayvanların kurbanlık pazar yerlerine getirilmemesi ve kurbanların erkek olan büyükbaş hayvanlardan yapılması ülkemizin ekonomisine bu noktada hayvan standartlarının da çoğalmasına katkıda bulunacağından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü olarak dişi hayvanların kurban edilmemesini ısrarla tavsiye ediyoruz” dedi.

KURBAN GÖRMEDİĞİMİZ KARDEŞLERİMİZE UZATTIĞIMIZ BİR YARDIM ELİNE VESİLE OLACAKTIR

Öte yandan Kurban ibadeti hakkında bilgi veren Akın, “Kurban ibadeti toplumda kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ruhunu canlı tuttuğu gibi bayram yapamayanların bayram yapma sevincine ortak etmek ve sosyal adaletin gerçekleşmesine önemli derecede katkıda bulunmaktadır. Kurban sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil yer yüzündeki tüm kardeşlerimizi birbirine yakınlaştıracaktır. Kurban ibadeti Afrika’dan Asya’ya, uzak Doğu’dan Güney Amerika’ya, adını bile hiç duymadığımız ve görmediğimiz kardeşlerimize uzattığımız bir yardım eline vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.