Doğru Yol Partisi (DYP) döneminde merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile birlikte siyaset yapan ve bir döneme damga vuran eski bakanlar, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. 9.Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in ebediyete intikalinin ikinci yıldönümü dolayısıyla Isparta ve İslamköy’de düzenlenen anma törenlerine katılmak üzere şehre gelen eski Bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, Milli Savunma eski Bakanı Vefa Tanır, Gümrük eski Bakanı Ali Şevki Erek ve Devlet eski Bakanlarından Hamdi Üçpınarlar, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günadyın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette 9.Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’le yaşanan anılar tazelendi. Eski Bakanlardan Esat Kıratlıoğlu, Başkan Günaydın’a da nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Kıratlıoğlu, “Isparta’mız çok genişlemiş, çok büyümüş. İlk kez 1968 yılında İller Bankası Genel Müdürü olarak dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel ile Isparta’ya gelmiş ve İslamköy’e ziyarette bulunmuştuk. O günlerden yaşadığımız büyük anılarımız var. O zamandan buyana çeşitli vesilelerle Isparta’ya sıkça geldik.

Bugün Isparta şehircilik açısından çok büyük bir gelişim göstermiş. Şehircilik gözüyle baktığımızda Isparta modern anlamda bir değişiklik var. Bundan 3 dönem başkanlık yapan Yusuf Ziya Günaydın’ın da değerlendirmeleri olmuştur. Isparta bizim için ayrı bir mana ifade ediyor. Rahmetli Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’den dolayı Isparta’yı öz doğum yerimiz olarak kabul ederiz” dedi.

Türkiye siyasi tarihinde önemli bir yer tutan 4 bakanı misafir etmekten büyük mutluluk ve onur duyduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 1999 yılından önce 18 yıl DYP’de görev yaptığını hatırlattı. Merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Zincirbozan’daki dönemlerinde ele alındığı görüşmede, Başkan Günaydın, Demirel ve bakanlarla çok iyi diyaloglarının olduğunu aktardı. Günaydın, “Sayın bakanlarımızın bugün bizleri ziyaret etmeleri şahsımı çok memnun etmiş ve onurlandırmıştır. Şimdi bakanlarımızla o güzel günleri yad ediyoruz. Duygusal, nostaljik bir gün yaşıyoruz. Sayın bakanlarımızın ziyaretleri bizlere şeref vermiştir” şeklinde konuştu.