Atakan Yazgan engelli vatandaşlarla biraraya geldi Atakan Yazgan engelli vatandaşlarla biraraya geldi

Bakkallar ve Bayiler Odası’nın öncülüğünde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, oda başkanları, tütün ve tütün satışı yapan esnaflar katıldı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünden Polis Memuru Ramazan İçöz,  esnaflara, ilgili kanun kapsamında dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. 

SORUNLARA ÇÖZÜM İÇİN BİRARAYA GELDİK

Odaya bağlı meslek gruplarının sorunlarını çözme adına toplantılar yapacaklarını belirten Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın, “Bugün odamız üyesi olan tütün ve tütün mamulü satışı yapan esnaflarımızın sorunlarına çözüm bulmak için bir araya geldik. Daha önce seçim sürecinde meslek dallarımızla ilgili toplantılar yaparak sorunların çözümü noktasında sürekli istişare halindeydik. Bu toplantıyı Ahmet Başkanımıza söylediğimizde yoğun programına rağmen katıldı. Bu duyarlılığından dolayı da teşekkür ediyorum. Sorunlarımızı taleplerimizi burada istişare ederek cezai yaptırıma maruz kalmadan bunları çözmek için buradayız ” dedi.

KİMSENİN MAĞDURİYET YAŞAMASINI İSTEMEYİZ

Tütün ve tütün mamulü satışı yapan esnafların yapılan denetimlerde mağdur olmaması adına bu toplantının yapıldığını kaydeden Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Bugün burada düzenlediğimiz toplantının amacı tütün ve tütün mamulleri satışı yapan esnafımızı,  kendilerini ilgilendiren kanun ve yönetmelikler hakkında bilgilendirerek, denetimlerde mağduriyet yaşamalarının önüne geçmektir. 4733 Sayılı Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine İlişkin Kanun kapsamında, tütün satışı yapan yerlerde mutlaka TAPDK belgesi ve işyeri açma ruhsatının olması gerekiyor. Doldurulmuş makaron ve açıkta tütün satışı da 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında yasak.  Bu nedenle sizlerden düzenlemelere harfiyen uymanızı mağduriyet yaşanmamasını istiyoruz. Emniyet Müdürümüzün de katkılarıyla Emniyetten gelen arkadaşlarımız sizleri bilgilendirecek” diye konuştu.

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünden polis memuru Ramazan İçöz, amaçlarının cezai işlem değil bilgilendirmek, eksiklikleri tespit ederek çalışma hayatının devamını sağlamak olduğunu söyledi. İçöz “Bizler sizlere yardımcı olmak için her zaman hazırız.  Sattığını her ürünü TAPDK Belgesiyle satışa arzetmeniz gerekiyor. Bunlar bandrollü mevzuata uygun ürünler olmak zorunda” dedi. Toplantı soru cevap şeklinde son buldu.