Başsavcı Akbulut açıklamasında; Bazı görsel ve yazılı medya kaynaklarında gündeme geldiği üzere hukuk mahkemeleri duruşmalarında ülke genelinde e-duruşma sistemine geçilmiştir.

E-duruşma sistemi, hukuk mahkemelerinde avukatların bizzat duruşma salonunda hazır olmaksızın bulundukları yerden sesli ve görüntülü bir şekilde çevrimiçi olarak duruşmalara katılmalarına imkan sağlamaktadır.

Şarampole Devrilen Tır Alev Aldı Şarampole Devrilen Tır Alev Aldı

Isparta Adliyesinde hizmet vermekte olan hukuk mahkemelerinde (Asliye Hukuk Mahkemeleri, Sulh Hukuk Mahkemeleri, İcra Hukuk Mahkemesi, Aile Mahkemeleri ve İş Mahkemesi) e-duruşma sistemi başlamıştır.

Buna göre duruşması olan avukatlar UYAP Avukat Portalı üzerinden ilgili hukuk mahkemesine e-duruşma talebinde bulunarak mahkeme tarafından talebin kabulü halinde duruşmaya video konferans yöntemiyle katılabilmektedir. Bilindiği üzere ceza yargılamasında  istinabe işlemlerinde benzer bir yöntem SEGBİS uygulamasıyla gerçekleştirilebilmektedir. E-DURUŞMA yöntemiyle avukatlarımızın duruşma salonlarında bizzat hazır olmaksızın video konferans yöntemiyle birden çok duruşmaya iştirak etmeleri sağlanarak bu şekilde yargılamaların hızlandırılması, emek ve zamandan tasarruf edilmesi, aynı zamanda adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması amaçlanmıştır" dedi.