Isparta Sağlık İl Müdür Vekili Mehmet Karakaya, ebelerin sağlık hizmetlerinin yanı sıra iyi bir eğitimci, psikolog ve arkadaş olduğunu belirtti.
Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, ebelerin herkesin dünyaya geldiğinde ilk tanıştığı insanlar olduğunu belirtti.

Ebeleri ''İlk çığlığa uzanan sıcacık bir el'' olarak nitelendiren Karakaya, ebelerin gebelik tanısı koyarak gerekli muayeneleri yapan, doğum öncesi, doğum sırasında ve doğumdan sonra anneyi ve bebeği izleyen, normal veya riskli doğumlar ve tüm bu aşamalarda ilgili kontrol, müdahale ve gerekli bakımı yapabilen, aile planlaması uygulamalarına katılan, gebelikte dahili ve cerrahi sorunların bakımını yapabilen meslek elemanı olduğunu kaydetti.
 

Bütün ebelerin, hasta haklarının, değişen sağlık ihtiyaçlarının, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerinin karşılanması ile etkili, verimli ve duyarlı bir sağlık hizmeti sunulabilmesinde kendilerine büyük görevler düştüğünün bilinci ile görevlerini eksiksiz yapma gayreti içerisinde olduklarına inandıklarını vurgulayan Karakaya, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


''Ebelerimiz, koruyucu sağlık hizmeti verebilmek için hastanelerimiz, Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlık Evlerinde de görevlerini en iyi şekilde yapmaktadırlar. Ebeler koruyucu sağlık hizmetleri olarak hastalara karşı, alması gereken tedbirler, toplumun beslenmesi, bulaşıcı hastalıklardan korunma, hastalık halinde nerelere başvurulacağı ve birçok konuda halkı bilgilendirmektedir. Herkesimden halkın kolayca ulaşabildiği, sorununu, sırrını paylaştığı ebelerimizin iyi yetişmiş ve bilgi ile donanmış, yeniliklerin yakın takipçisi kişiler olması bakımından, iyi birer eğitimci, psikolog aynı zamanda arkadaş olduğu gerçeği inkâr edilemez.''