VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARINA SAHİP ÇIKILIYOR

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2003'den bugüne kadar çok sayıda büyük projeyi gerçekleştirdi. Şu anda yılda 250 şantiye ortalamasıyla çalışmalar devam ettiriliyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Her yıl yaklaşık 250 eseri restore ederek hizmete açıyor. Bugüne kadar da 5 bine yakın eserin restorasyonu gerçekleştirildi.

2003-2018 yılları arasında Isparta İlimize Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla restorasyon ve onarım işi için 8.695.688,60-TL harcandı.

2003-2016 yılları arasında Isparta İlimize yönelik olarak tamamlanan restorasyon ve onarım işlerinden bazıları şunlar:

Isparta-Yalvaç-Hamidiye Camii Restorasyon İşi
Isparta-Atabey-Cuma (Orta) Camii Restorasyon İşi
Isparta-Gelendost-Ertokuş Kervansarayı Restorasyon İşi
Isparta-Eğirdir-Hızırbey Camii Onarım İşi
Isparta-Merkez-Firdevs Bey Bedesteni Restorasyon İşi
Isparta-Aksu-Yılanlıoğlu Camii Restorasyon İşi
Isparta-Uluborlu-Bahçe (Abdurrahim) Camii Restorasyon İşi
Isparta-Merkez-Ulu (Kutlu) Bey Camii Onarım İşi
Isparta-Senirkent-Velibaba Sultan Türbe ve Camii Restorasyon İşi

ESERLER NEREDEN NEREYE, EN GÜZEL ÖRNEĞİ ULUBORLU BAHÇE CAMİİ

Uluborlu ilçesinde Abdurrahim Camii olarak bilinen Bahçe Camii, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restore edilerek ibadete açıldı.

Isparta'nın tarihi ilçesi Uluborlu'da Osmanlı'nın son dönemine ait ahşap malzemeden yapılan Bahçe Camii, restorasyondan sonraki haliyle büyük ilgi görüyor. 1800'lü yıllara ait olduğu tahmin edilen Bahçe Camii, Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Uğur Ünverdi'nin girişimleriyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildi.

Uluborlu Belediye Başkanı Ünverdi, eski adı Abdurrahman Camii olan Bahçe Camii'nin toprak caminin son örneklerinden olduğunu söyledi. Uluborlu'da 1909'da yaşanan yangından sonra üst kesimlerin aşağıya göçe zorlandığını anlatan Ünverdi, "Cami çevresindeki Bahçe Mahallesi sakinleri zorunlu göçe tabi tutulmuş. Herkes şimdiki ilçenin olduğu yere taşınmış. Sadece cami kalmış" dedi. Başkan Ünverdi, caminin yeniden ibadete açıldığını söyledi.

ESKİ HALI

YENİ HALİ

----------------------------------------------------

EĞİRDİR

----------------------------------

ISPARTA KUTLUBEY CAMİİ