Ege ve Akdeniz Bölgeleri Genç İş Adamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) Yönetim Kurulu 75'inci toplantısını Eğirdir'de yaptı. Eğirdir Mavigöl Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan EGAFED Başkanı Efgan Ceylan, demokrasi ve sivil iradeyi desteklediklerini söyledi. Siyasetin her koşulda etik kurallar ve zeminler paralelinde yürütülmesi gerektiğine inandıklarını belirten Efgan Ceylan, "Bizler iş adamları olarak her koşulda tam demokrasi, sivil irade ve herkes için adalet prensiplerini gözetmeye devam edeceğiz." dedi.    

Seçime gölge düşürmeye yönelik bölücü terör olaylarını şiddetle kınadıklarını söyleyen Ceylan, "Bu hassas dönemde insanlarımızı birbirine düşürecek, ülkemizin bütünlüğünü tartışma konusu yapacak her türlü söz ve eylemin karşısındayız. Bütün temennimiz 12 Haziran seçimlerinin demokratik kurallar çerçevesinde hayata geçmesi ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar doğurmasıdır." şeklinde konuştu.    

Eğirdir'in geçim kaynağının tarım olduğunu ve giderek geliştiğini belirten Eğirdir Genç Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı (EGİAD) Osman Gök de şunları söyledi: "Eğirdir'de üretilen en öneli ürün Elma'dır. Türkiye'nin elma ihtiyacının yaklaşık yüzde 20'sini karşılamaktadır. Isparta'da üretilen 550 bin ton elmanın 270 bin tonu Eğirdir'de yetiştirilmektedir. Elmacılık sektöründe en büyük sıkıntımız fiyat oluşumu ve pazarlamadır. Sağlıklı bir fiyat oluşumunun sağlanabilmesi için elma borsasının kurulmasına ihtiyaç duyulmaktadır."    EGİAD'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya Ege ve Akdeniz Bölgeleri Genç İş Adamları Dernekleri başkanları ve üyelerinin yanı sıra Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de katıldı.