Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği'nin BAKA'ya sunduğu proje kapsamında Türkiye'nin ilk güneş ve rüzgar enerjisi sistemi çalışan teknesi mayısta Eğirdir Gölü'ne indirilecek.

Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği, Türkiye'de benzeri olmayan örnek bir projeye imza atıyor. Basın Kulübü'nün konuğu olan EGİAD Başkanı Osman Gök, BAKA'ya sunulan proje kapsamında turizm amaçlı alınan elektrikli teknenen mayıs ayında  göle indirileceğini açıkladı.

Eğirdir'de turizmi 12 aya yayma amaçlarının olduğunu anlatan Osman Gök, istişareler sonucunda BAKA'ya bir proje sunduklarını ve projenin onaylandığını söyledi. Gök, şöyle konuştu:

"Turizmi 12 aya nasıl yayabiliriz? Hep konuşuyoruz neden sorusunun cevabı aslında kendimizde. Biz ilçemizin gelişmesi için ne yaptık? Turizmi Eğirdir’de 12 aya yayacak çalışmaları araştırdık. Özel hüküm uygulamaları var. Bu yüzden uzun vadede mazotlu teknelere izin verilmeyecek gibi gözüküyor. Güneş enerjili rüzgar panelli gezi teknesini bulduk. BAKA buna destek verdi. Sayın vekillerimiz, ITSO Başkanımız ve Borsa Başkanımız bizlere desteklerini esirgemediler.

BAKA projeyi uygun gördü. Türkiye’de ilk olduğu için 3 kez ihale iptal oldu. Yapacak firma geldi 'en altından kalkamam' dedi. En son İstanbul’dan bir firma geldi, süreç başladı. Bu teknemiz Türkiye’de ilk Eğirdir’e nasip olacak. Dünyada da sayılı. İlk çıkan proje 550 bin liraydı. İstanbul’dan bir firma aldı. Mayıs ayında teslim edecek. Normal maliyeti 1,5 milyon TL ama firma bize güzellik yaptı. 750-800 bin TL arasında bitecek.

Tekne 15 metre uzunluğunda 50 kişilik. Hem toplantı yapılabilecek, hem de restoranı olacak. Özel toplantılar, gezi vs. bu tekne sayesinde yapılabilecek. Bu bir başlangıç. 2 ve 3'üncü tekne olabilir. Gölü de kirletmiyoruz. Sessiz çalışıyor. Yazın misafirlerimizi alacağız. Gruplarımızı alacağız. Vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz.

Güneş enerjili ve kendi elektriğini üreten ilk tekne olacak.

Artık Eğirdir’de toplu halde birliktelik içinde bir şey yapılması lazım. Buna biz öncü olalım dedik. Birlikteliğin başlangıcı buydu. EGİAD olarak ilçemizin gelişmesi, büyümesi ve kalkınması için neler üretebiliriz biz buna kitlendik.  Eğirdir’de 4 yılda her yıl otellerimiz yüzde 25 kapasite ile çalışmış. Biz bunu yüzde 50-75’e çıkarmamız lazım. Biz kültürü ile hareket edebilirsek Eğirdir düşündüğümüz bir turizm cazibe merkezi olur."