Çocukların yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımak, çocuklarımızda yabancı dil farkındalığı oluşturmak, Türk Kültürünü en iyi şekilde tanıtmak, Eğirdir’in Uluslararası tanıtımına katkı yapmak, Dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl ilki yapılan 23 Nisan Uluslararası Eğirdir Çocuk Festivali’nin bu yıl ikincisi düzenlenecek.

5 ülkeden 177 öğrencinin katılımı ile uluslararası düzeyde düzenlenecek olan etkinlikler, 21 ile 24 Nisan tarihleri arasında Geleneksel Türk Çocuk Oyunları Şenliği, Çocuk Müzisyenler Şenliği, Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Şenliği ve Uluslararası Uçurtma Şenliği şeklinde olacak.

Eğirdir Belediyesinin sponsorluğunda, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Eğirdir 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliğine; Türkiye, Azerbaycan, Yakutistan, Bosna Hersek, Gürcistan ve Moldova olmak üzere toplam 6 ülkeden 177 öğrencinin katılması bekleniyor.

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, etkinlikle çocuklarda yabancı dil farkındalığı oluşturmayı amaçladıklarını, çocukların yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımayı, Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmayı, Eğirdir'in uluslararası tanıtımına katkı sağlamayı ve dünya barışına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Boztoprak ayrıca, ilçemize gelen Azerbaycan grubunu 4 gün boyunca ilçemiz okullarından Muazzez ve Yaşan Şapçı İlköğretim Okulu ile Süleyman Demirel İlköğretim Okulu öğrencilerinin evlerinde misafir edeceklerini ifade etti. 

Üç ayaklı olarak gerçekleştirilmesi planlanan Şenlik 21 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 14:00’de  Eğirdir Kapalı Spor Salonu'nda Geleneksel Türk Çocuk Oyunları’nın gösterimi ile başlayacak.

22 Nisan 2014 Salı günü saat 14:00’de  Kapalı Spor Salonu'nda Uluslararası Çocuk Müzisyenler Şenliği gerçekleşecek.

23 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 9:00’da bütün öğrencilerin katılımı ile Atatürk Anıtına çelenk sunulacak.  Daha sonra Kale meydanı önünde ilçemize gelen ülkeler gösterilerini sergileyecekler.

Saat:13:30’da Yukarı Gökdere Köyünde Uluslar arası Uçurtma Şenliği yapılacak.

2. Eğirdir 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği saat 18:00’de de Kapalı Spor Salonu'nda Gala finali ile sona erecek.