*2021 yılında su tarifesinde zam yok. elektrik ve maliyetlerin artmasına rağmen resmi kurumlar, ticarethaneler, meskenler dahil hiçbir zam uygulanmadı.

*Belediyemize kira ödeyen ecrimisil, işgaliye, aylık ve yıllık ödeyen kiracılarımıza tuik tarafından açıklanan bir önceki yılın tüketici fiyat endeksinin 12 aylık ortalaması üzerinden artış yapılmasına karar verildi.

*Tüm belediye meclisi üyelerinin verdiği önerge ile ilçe turizmimiz için menderes mahallesinde kervansaray mahallesinde 22.000 m2 alanda turizm çeşitlendirilmesi kapsamında kamp ve karavan alanı planlanması, altınkum plajının ilçe turizminde işlevsel ve estetik açıdan günümüz ihtiyaçlarına uygun şekilde yeniden planlanması. bağlar mahallesinde hal dükkanlarının artırılması konusu oybirliği ile belediye meclisinden geçti.

*Türkiye’nin en eski tren garlarından biri olan ve günümüzde tarihi ve kültürel miras olarak varlığını sürdüren istasyon mahallesinde varlığını sürdüren garın, tarihi dokusu korunarak peyzaj tasarım projesi ile cazibe merkezi haline getirilerek ilçe turizmine kazandırılmasına karar verildi.

*2021 yılında eğirdir ilçesine bağlı 24 köyün evsel katı atık ve toplama ve nakil işlemlerinin yapılması için ısparta il özel idaresi ile protokol yapılması için başkan veli gök’e yetki verildi.

*Belediye 2020 yılı gelir ve giderleri ve bunlara ilişkin hesap kayıtlarının ve işlemlerinin denetimi için gizli oylama ile 3 meclis üyesi arasında seçim yapılarak mehmet yaşar, büşra tatlıdil, bilal gürsel seçildi.

*Belediye meclisi üyelerimizin verdiği önerge ile ilçemizdeki ilk – orta ve yüksek öğrenim öğrencileri veya kurumların yapacağı projeler, eğitim ve öğretim faaliyetleri, fiziki ihtiyaçları, mal ve malzeme alım ihtiyaçları, eğitim kurumları ile belediyemiz arasında yapılacak ortaklaşa projeler için 150.000 tl. nakdi destek sağlanması için ödenek tahsis edildi.

*İlçemiz muhtelif mahallelerinde plan değişikliği talepleri görüşelerek karara bağlandı, ilgili komisyonlara sevk edildi.

*İlçemiz şehiriçi toplu taşıma araçları otobüs ve ticari taksilere ait hat devir işlemleri komisyonlara sevk edildi.

*Belediye meclisi üyelerinin önergeleri ile ilçemiz cami mahallesi kuruçeşme sokak ve kale sokak ile bunları birbirine bağlayan ara sokaklarda ve kale meydanına sokak ve meydan düzenlemesi yapılarak kent merkezinin oluşturulması, ekonomiye katkı sağlaması tarihi dokunun devam ettirilmesi ile çalışma alanının bir çok işleve sahip olması düşünüldüğü planın hayata geçmesi için karar verildi.

Gündemdeki diğer maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Şubat Ayı Meclis Toplantısının 1 Şubat’ta saat 18.00’de toplanmasına karar verildi.

Alınan Kararlar İlçemize ve halkımıza hayırlı olsun.

(EĞİRDİR BELEDİYESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER BÜROSU)