Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Balkırı köyünde iki büyükbaş hayvanda görülen kuduz vakası nedeniyle köy 6 ay süreyle karantinaya alındı.
  

   Eğirdir Kaymakam Halil Serdar Cevheroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkırı köyünde iki büyükbaş hayvanda kuduz vakası görüldüğünü ve bunun üzerine toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun karantinaya ilişkin kararlar aldığını bildirdi. Köyün altı ay süreyle karantinaya alındığına işaret eden Cevheroğlu, öncelikle köydeki 2 bin 300 hayvanın kontrol altında tutulacağını ve köye hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığını kaydetti.
    

  Bunun yanı sıra ilçe genelinde şüpheli hayvanlarla temas eden kişilerin aşılanması, mahalle aralarında başıboş kedi ve köpeklerin ilgili birimlerce toplatılması, kısırlaştırılarak, aşılanmasına karar verildiğini açıklayan Cevheroğlu, şu bilgileri verdi:

     ''Her türlü tedbir alınacak ve uygulanacak. Bu görevde çalıştırılan ekip, aşılanma durumlarının sorgulanması için İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'na bağlı Eğirdir Kemik Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne müracaat edecek. İlçe genelinde okullar, dershaneler, yurtlar, pansiyonlar, kurslar ve eğitim merkezleri, toplu beslenme hizmeti sunan lokantalar dahil tüm gıda yerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluğu ilgili kurumlarca denetlenecek. Açıkta yiyecek ve içecek satışı denetlenecek.''
  

   Kuduz vakasının yaban hayvanlardan geçtiğini düşündüklerini belirten Kaymakam Cevheroğlu, bölgede askeriyenin de çalıştığı alanın bulunduğunu ve onların da bu konuda uyarıldığını kaydetti.