Isparta yerel basınında yarım asrı aşkın bir süreyi geride bırakan ve günlük olarak yayın hayatını sürdüren Eğirdir Demokrat Gazetesi kuruluşunun 59’ncu yıl dönümünü kutluyor.

7 Ocak 1954’te Kılkırdoğlu Mustafa Kurtay tarafından kurulan ve daha sonra oğlu olan Altan Kurtay’ın devam ettirdiği ve 2009 yılından bu yana Sabahat Çokyaşa’nın imtiyaz sahipliğinde yayın hayatına devam eden Demokrat Eğirdir Gazetesi 59. yaşına girmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyor.  07 Ocak 1954 yılında Eğirdir’in tanınmış simalarından Kılkırdoğlu Mustafa Kurtay’ın “Bağlara Yayılacağız, Turizme Sarılacağız” sözü ile yayın hayatına başlayan ve vefatı olan 16 Mayıs 1993 tarihine kadar gazetenin yaşaması sağlayan vefatının hemen ardından oğlu Altan Kurtay’a devredilen gazete Altan Kurtay’ın 2009 yılında rahatsızlanmasının ardından Sabahat Çokyaşa ile Eğirdir Halkına hizmet etmeye devam ediyor.

MUSTAFA KURTAY KİMDİR ?

1910 yılında Eğirdir'de doğdu.  İstanbul Muhabere Küçük Zabit  Mektebinden mezundur. 1938 de Halk Kitabevi'ni kurup Eğirdir'e trenle ilk gazeteleri getirip satmıştır. Eğirdir Lisesi kitaplığına da 400 kitap bağışlamıştır. Demokrat  Parti'nin örgütlenmesinde Türkiye'de yedinci sırada yer almıştır. Belediye  Başkanlığı, İl Genel Meclisi Üyeliği yapmıştır. 7 Ocak 1954 de Demokrat Eğirdir gazetesini kurup vefatına kadar devam etmiştir. Ölüm tarihi 16 Mayıs 1993 tür.

“BABAM ÇOCUĞU GİBİ GÖRÜYORDU”

Eğirdir Demokrat Gazetesi Onursal Sahibi Altan Kurtay 59 yılı değerlendirdi. Kurtay yaptığı açıklamada “1954 yılının öncesinde babamın Eğirdir’e trenle ilk gazete getirip sattığı dönemlerde, Demokrat Parti’nin kurucu üyesi iken böyle bir yerel gazete açma gereği duydu ve 1954 yılında Bağlara Yayılacağız, Turizme Sarılacağız sözü ile yayın hayatına başladık. Bundan sonraki Süreçte babam çok zorluklarla karşı karşıya kalmasına rağmen bu gazete benim çocuğum ve bu çocuğu, Eğirdir ile birlikte büyütmek istiyorum demesinin ardından 16 Mayıs 1993’te babamı kaybettikten sonra ben devam ettirme kararı aldım. Allaha Şükür bugün bu gazetenin çizgisinden ödün vermeden devam ettirmesini de gözlerimle görmüş oldum. Gazetemizin bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm çalışanlarına ve Eğirdir Halkına Teşekkür ediyorum. Tek temennim gazetemizin daha uzun yıllar yaşamasını istiyorum” şeklinde konuştu.

“YENİ YILA BÜYÜK İDDİA

VE GÜVENLE BAKIYORUZ”

Demokrat Eğirdir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sabahat Çokyaşa ise yaptığı açıklamada “ 59 Yıl önce başlayan bu kutlu yolculukta hep sizinle birlikte olduğumuzu unutmadık. 2009 yılında Bayrağı devraldığımız günden bu yana Demokrat Eğirdir Gazetesi olarak hep doğruları yazma çizgisinden ödün vermeden çalıştık.Yeni Yıla yeni döneme büyük bir iddia ve güven ile bakıyoruz. Sizlerle birlikte nice yeni yıllarda buluşmak ümidiyle gazetemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

“59 YIL DİLE KOLAY”

Demokrat Eğirdir Gazetesi Editörü ve Aynı zamanda Yazı İşler Müdürü Emrah Çelik yaptığı açıklamada “ 1954 yılından bu yana Eğirdir Halkına Hizmet veren ve yerel sorunların çözümlerinin sağlanmasında ön ayak olan gazetelerin başında gelen gazetemizi çok zor şartlar altında da olsa yayın hayatına devam ettirme çabası içerisindeyiz. Kurulduğu ilk yıllarda Harflerin kurşun alaşımından dökülerek satırlar biçiminde dizilmesiyle sabahlara kadar süren çalışmalar sonucunda çıkarılması ile bugünlere getirilmesi dile kolay.Yeni yıla daha umutla ve güvenle bakıyoruz. Gazetemizin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür eder Merhum Mustafa Kurtay’a Allah Rahmet ve Oğlu Altan Kurtay’a da Acil Şifalar dilerim”dedi.