ISPARTA - Eğirdir ilçesinde yaklaşık bin kişinin yaşadığı İmaret Mahallesindeki evlerin kayalıklardan düşen parçalar nedeniyle tehlike altında olduğu tartışılıyor.
Bu tartışmaları 1989 yılından bu yana yapıldığını belirten Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Ancak buradan devletin kurumları yol yapmak için malzeme almışlar. Buranın doğal yapısını bozmuşlar” dedi.

Şengöl “1989 yılından beri gündem de ne olmuş orası yukarıdaki dağın erimesiyle orada bir koni birikmiş, Köy hizmetleri, DSİ, Karayolları kime bir yol yapılma malzemesi lazımsa oradan malzemeyi almışlar. Milyonlarca yıldır yapılan doğal yapıyı kolay malzeme temin yönüyle tercih edip yol yapmışlar. Hatta o malzemenin bir miktarı da yine Köy hizmetleri, DSİ, Belediye ortaklığıyla ada yolu yapılmış, bağlar yolu sütçüler yolu aklınıza gelebilecek bütün yollarda oradan malzeme temin edilmiş. Kaliteli bir yol yapım malzemesi topuk oyulmuş sonra ben 1989’da ilk belediye başkanı olduğumda bunlar birer taş, ikişer taş düşmeye başladı.  Ev yapılırken de düşüyordu şimdide düşüyor, orada yeterli tedbirleri aldık ama hiç kimse kralın çıplaklığını anlatmıyor. Aslında kral giyinik ama bir çoğu işine gelmediği için kral çıplak diye bağırıyor.” dedi.


Eğirdir Belediye Başkanı Şengöl, “bu evlerin sürekli sürekli gündeme getirilmesinin sebebi kedinin ulaşamadığı ciğere mundar demesidir” ifadelerini kullandı.

Şengöl“Bir yağmur yağıyor Rize ikiye bölünüyor, bir yağmur yağıyor ikiz dere üçe çarpılıyor, yani Karadeniz’deki yapıya bir baksanız bizimkinin altında durur defalarca bildiğiniz ne kadar dua varsa Allah iyiki bizi burada yaratmış dersiniz. Şimdi maksat üzüm yemek değil bekçi dövmek ise giderken ulan bekçi ne diye bana baktın görüyoruz televizyonlarda ne diye yolda beni geçtin ne diye böyle baktın diye adam öldürüyor bu ülkede insanlar.

Bizim taş meselesi de ben işe başladığımdan beri bağırıyorlar, bunun bu bağırtının yüzde 90’ı kedinin erişemediği ciğere mundar demesidir.” dedi