İşadamı Hasan Taran ve Akpınar Köyü Muhtarı Mustan Özdemir'in hazır bulunduğu görüşmede, öncelikle vahşi sulamanın gölümüzde neden olduğu su kaybına değinerek kapalı sistem sulamaya geçilmesinin önemini vurgulayan Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Atabey Ovası'nda kapalı sistem sulamaya geçilmesi için proje hazırlandığını ve inşaata başlandığını ifade etti.

Senirkent Ovası'nın kapalı sistem sulama projelerine de hemen başlanacağını söyleyen Milletvekili Özel, "Gelendost ve Yalvaç tarafındaki sularımızı da biran önce kapalı sisteme geçirebilirsek, gölden ne kadar su alımını azaltabilirsek, göle o kadar faydalı olabiliriz..." dedi.

Eğirdir Gölü'nün yetkili tek bir sahibi olmamasının, sorunların çözümünü zorlaştırdığını da belirten Recep Özel, "Göle bakıyorsunuz, bir tarafta Tarım ve Orman Bakanlığı, bir tarafta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, diğer tarafta DSİ, Valilik, Göl Koruma, Jandarma ilgili... Gölün gerçek sahibini bulma noktasında, yani tek bir elden yönetim yok. Özel hükümlerde belki bir revize yapılabilir." dedi.

Daha sonra Kemerköprü Çay Deresinin göle döküldüğü noktada, Gazeteci Abdullah Sinan ile birlikte incelemelerde bulunan ve Kemerköprü-Köprübaşı sahil şeridinin, bildirildiği gibi, temizlenmediğini gören Milletvekili Recep Özel, Aksu'dan gelen çayın su miktarının artırılmasının göle katkı sağlayacağını dile getirdi.

Köprübaşı-SAREM ile Yenimahalle arasındaki sahil şeridinde DSİ tarafından yapılan küreme çalışmalarıyla rüsubatın yol kenarına itelendiğini de gören Milletvekili Özel, anında DSİ Bölge Müdürü Rahmi Şahin'i telefonla arayıp çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.

DSİ Bölge Müdürü Rahmi Şahin'e, yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu söyleyen Milletvekili Özel, gerekirse ayrılabilecek bir bütçe ile, daha geniş kapsamlı bir çalışma yapılabileceğini ve bunun için hemen girişimlerde bulunacağını belirtti.

Ak Parti Isparta Milletvekili Sayın Recep Özel'e, hassasiyetleri nedeniyle içtenlikle teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Kemerköprü Çay Deresi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün Eğirdir Gölümüzü bir daha gözlemlemek, yapılan çalışmaları yerinde görmek için bizzat geldim. DSİ’nin başlatmış olduğu çalışmaları inceledik. Fakat çalışmaların daha tamamlanmadığını gördük.

Sosyal medya platformlarında, WhatsApp gruplarında, TV programlarında, Ulusal kanallarda kısaca her kesimde Eğirdir Gölü’nde bir şeyler yapılması gerektiği dile getiriliyor. Göl çığlık atıyor ve bu çığlığa artık herkes şahit oluyor. Bizim de bu duruma duyarsız kalmamız tabi ki mümkün değil. Ama bunu siyasete malzeme olarak kullanmak da çok yanlış.

Gölü, yaşayan hepimiz kirletmişiz. Hepimiz bu hale getirmişiz. Hepimiz sorumluyuz. Bunun çözümü ortak akılla olur. Eğirdir Gölü için çözüm neyse, bu konuda hangi çalışmanın yapılması gerekiyorsa lokomotiflik görevini her zaman yaparız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Eğirdir Gölü hep gözbebeğimiz diyoruz. Bu lafta kalmamalı. Eğirdir Gölü gözbebeğimiz ise buranın kurtulması, yaşatılması, korunması ve gelecek nesillere bırakılması için biz bakanlıklar nezdinde gerekirse Cumhurbaşkanımızın nezdinde, gölümüz için alınabilecek önlemleri, çözümleri bulma noktasında her türlü çalışmaların içerisinde bizzat oluruz.

Bir ay önce DSİ Eğirdir Gölü’nde bir temizlik çalışmasına başlamıştı. Senirkent’te, Büyükkabaca bölgesinde başlamış. Gelendost’ta da çok yakın bir zamanda başlayacak.