Eğirdir Gölü’nde su ürünleri avlanma yasağının başladığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 15 Mart’ta başlayan su ürünleri avlanma yasağının 15 Haziran’a kadar süreceği kaydedildi.

Açıklamada; “1 Eylül 2016 tarih ve 22223 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 4/1 ve 4/2 Numaralı Su Ürünleri Tebliğ gereği; İlimiz sınırları içerisinde bulunan bütün sularda su ürünlerinin neslini korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla her yılın aynı dönemi olan  15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında Ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığına uygulanan avlanma yasağı boyunca tüm balıkçı kayıklarının karaya çekilmesi zorunludur. Bu araçlar içinde veya kıyıda avcılık malzemelerinin bulundurulması yasaktır.

Ticari avcılığın yasak olduğu dönemde Eğirdir – Hoyran Gölü, Beyşehir Gölü ve bunların bağlantılı olduğu sularda amatör (sportif) avcılık da yasaktır. Avlanma yasağı döneminde stok tespiti yapılmış balıkların satışı, İl/İlçe Müdürlüğümüzün iznine tabidir. Satış yapanların satış izin belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Ayrıca, stok tespiti yapılmış balıkların 7 gün içinde satışının gerçekleştirilmesi veya mamul madde haline getirilmesi gerekmektedir.

Su ürünleri avcılığıyla ilgili yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler ışığında idari para cezası uygulanacaktır. Balıkçıların ve bu işle uğraşanların yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini dileriz.

Halkımızdan; av yasaklarıyla ilgili ihlalleri en yakın İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Jandarma ile Belediye Zabıta Teşkilatına haber vermelerini rica ederiz” denildi.