Eğirdir’de son günlerde içme suyu sondaj terfi merkezlerinin ve içme suyu depolarının periyodik olarak yılın belli tarihlerinde temizlik programı çerçevesinde bazı mahallelerde kısa süreli içme suyu kesintisi yapılmaktadır.  
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde İller Bankası Bölge Müdürü Fuat KOÇAL ve beraberindeki heyet Eğirdir’e gelmiş Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ve teknik heyetle uzun süren bir toplantı gerçekleşmişti. Bu toplantı neticesinde Eğirdir’imizin içme suyu şebekesi masaya yatırılmış ve yüksek maliyeti olan su depolarının ve altyapının şu anki durumu değerlendirilmişti. Toplantı sonucunda ilk olarak Eğirdir’de bulunan içme suyu terfi merkezlerinin ve su depolarının temizlenmesi ve alt yapımızın tamamen değişmesi kararına varılmıştı. 

İller Bankası Bölge Müdürü Fuat KOÇAL ve beraberindeki heyetle yapılan toplantı sonuçlarından sonra günlerdir Eğirdir Belediyesi teknik ekibi ve personel gece gündüz demeden çalışmaya başladı ve şu anda Eğirdir içme suyu şebekesine ait su depoları pırıl pırıl oluyor. Önümüzdeki süreçte ise toplantıdan çıkan sonuca göre Eğirdir’in içme suyu şebekesinin bütün altyapısı değişikliği projesi yapım çalışmalarına başlanacaktır. Temizlik programı kapsamında  su kesintilerinin yaşanacağı mahallelerde en azından çalışmalar bitene kadar halkımızın  sabırlı olmalarını, bu çalışmaların halkımız için yapıldığını önemle duyuruyoruz.