Eğirdir"e giriş yolu üzerinde bulunan çöp deponi alanı yaz mevsiminin gelmesiyle yüksek derecede koku vermeye başladı. Halk bu durumdan rahatsız iken Başkan Şengöl ise, “Nüfusumuz yoğun bu yüzden koku artıyor” şeklinde konuştu.

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte Eğirdir Belediyesi"ne ait çöp deponi alanının kokması vatandaşta huzursuzluk yarattı.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, bütün çöplüklerden koku gelebileceğini ancak çöp mağduru olduklarını da söyledi. Çöplerin kabasını ayrıştırıp, Isparta"ya götürüyoruz diyen Başkan Şengöl; “Nüfusu yoğun il ve ilçelerde çöp kokusu iyice artar. Bizim çalışmalarımız Şubat ayında başlıyor. Aralıksız olarak devam ediyor. Isparta ve Antalya nüfus bakımından kalabalık olduğundan oraların çöplüğü daha beter kokuyor” diye konuştu.

Askeri birlik ilaçlanıyor


Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Tatbikat Merkezinde görevli 66 askerin kene ısırığı şüphesiyle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili olarak da konuşan Başkan Şengöl, askerlerimizin hastalandığı yer Sütçüler tarafındadır dedi. Orada eğitim sırasında hastalanıyorlar diyen Başkan Şengöl, “Askeri birliğin içerisinde de kene vakası yoktur. Ben kendim bizzat biliyorum. Birliğin içerisi de ilaçlanıyor ve gereken tedbirler alınıyor. Eğirdir Belediyesi olarak askerlerimize şifa diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bütün tedbirleri aldık

Kırım Kongo Kanamalı Ataşe (KENE)"ye karşı bütün tedbirlerimizi aldıklarını söyleyen Başkan Şengöl, “Kenenin çıktığı yer çöplük olamaz, kene özellikle hayvanların barındığı yerler de olur ve kan emer. Çok şükür ki Isparta"da rastlanan keneler zararsız. Onun için endişe edilecek bir durum yok. Biz Eğirdir Belediyesi olarak, hayvan pazarını, hayvanat bahçesini, Eğirdir"de bulunan tüm mesirelik alanları ve tüm yeşil alanları ilaçlıyoruz” diye konuştu.