Yaptırdığı projenin bedelini ödemeyen Eğirdir Kaymakamlığı icralık oldu.

Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin, Köylerin Altyapı Hizmetlerini Destekleme (KÖYDES) Projesi kapsamında ayırdığı 300 bin YTL'nin aslına uygun olarak kullanılmadığı bildirildi. Ayrıca, kaymakamlığın, yaptırdığı bir projenin bedelinin ilgili firmaya ödenmediği için icralık olduğu öğrenildi.

 
Eğirdir'in yeni kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, KÖYDES projesi kapsamında Birliğe aktarılan kayıtlarda tutarsızlık olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Yaptıkları incelemelerde yol ve su gibi altyapı hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderilen 300 bin YTL'nin kayıtlarda göründüğünü, ancak ortada olmadığını ifade eden Cevheroğlu, müfettişin geriye dönük yapacağı incelemede gerçeğin ortaya çıkarılacağını söyledi.

Kaymakam Cevheroğlu, kayıtlarda gözüken paranın 'başka bir hizmet için mi kullanıldı, yoksa ortadan mı kayboldu' sorularına ise açıklık getirmedi.

Cevheroğlu, bunun dışında 9 ay önce Yukarı Gökdere köyüne yaptırılan 'Damla Sulama Sistemi Projesi' için ayrılan 34 bin YTL'lik ödeneğin de başka yere kullanılarak ilgili firmaya ödeme yapılmadığını, bu nedenle Kaymakamlığın icraya verildiğini açıkladı.

Eski kaymakam Ömer Ulu zamanında yaptırılan proje karşılığında yüklenici firmaya iş karşılığında para ödenmediği için 5 Kasım 2007 tarihinde Kaymakamlığa 34 bin 710 YTL'lik fatura gönderildiğin anlatan Cevheroğlu, ancak gereğinin yapılmadığı için faizleriyle birlikte 45 bin YTL'lik icra davası açıldığını belirtti.

Cevheroğlu, iki konunun da kendisinden önce görev yapan Kaymakam Ömer Ulu zamanında yaşandığına dikkat çekerek, "Yukarı Gökdere Köyü Projesi 9 ay önce yapılmış. 15 gün önce icra yazısını karşımda buldum.

Kasamızda parada yok, ödeme yapamıyoruz. Benim dönemimde 1 liralık bile borç yok. Projelerin kaynağı ayrılmış ancak başka bir yere kullanılmış. Müfettiş gelecek ve her şeyi ortaya çıkaracak. Birliğin parasının nerelere harcandığı geriye dönük olarak araştırılacak. Bende devlet terbiyesi almış birisi olarak bu borcu ödemek zorundayım. Bir şekilde çaresine bakacağız" dedi.

Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım da Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nin patronlarının kaymakamlar olduğunu belirterek, "300 bin YTL kayıtlarda görünüyorsa, nerelere harcandığı da bellidir. Onu da kaymakama sormak gerekiyor. Bizim KÖYDES olarak 300'e yakın projemiz var" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Fevzi Özdemir ise KÖYDES adına gönderilen paraların köylerin su ve yol gibi altyapı hizmetlerinde kullanılabileceğini, bunun dışında başka bir yere kullanılamayacağını hatırlattı.

cihan haber