3-7 Temmuz tarihlerinde Eğirdir Belediyesinin katkıları ile Klasik Müzik Festivali kapsamında yapılan Oda Müziği Yarışması start aldı. 

Genç müzisyenlerin oda müziği toplulukları oluşturmalarını özendirmenin yanısıra, Türkiye’de oda müziğine olan ilgiyi arttırmak ve yaygınlaştırmak için 3-7 Temmuz 2018 tarihleri arasında 2. Eğirdir Oda Müziği Yarışması başladı. 2 Kategoride yapılan yarışmaların ilk startı bugün verildi.

            Yarışmanın en büyük amacının çoksesli klasik müziği Anadolu insanına sevdirmek, müziğin kültürel zenginliğini sergilemek ve benimsetmek olarak açıklanırken, çoksesli klasik müzik  enstrümanlarını yakından inceleme şansı yaratmak da yarışmanın başlıca önceliklerinden olarak belirtildi.

​            Eğitimini sürdürmekte olan veya profesyonel kariyerlerine devam eden müzisyenlerin tanışmasını sağlamak, yeni oluşum ve müzikal paylaşımlar yaratılması için önemli bir buluşma noktası olarak gösterilen Eğirdir Oda Müziği Yarışması'na Jüri Üyeleri olarak, Jüri Başkanı UNICEF “İyi Niyet Elçisi” Piyanist Gülsin Onay, Keman Sanatçısı Özcan Ulucan, Çellist Ozan Tunca, Gitarist Kağan Korad ve Flütist Cem Önertürk katılıyor.  

            Oda Müziği Yarışması kapsamında 04 Temmuz 2018 Çarşamba akşamı 19.00 Aya Stefanos Kilisesi 2. Oda Müziği Yarışması 1.Kategori Ödül Kazananlar Konseri

06 Temmuz 2018 Cuma akşamı 19.00 Aya Stefanos Kilisesi 2. Oda Müziği Yarışması Final Konseri gerçekleşecek. Konserlere tüm halkımızın davetli olduğu belirtildi.