İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yapılan toplantılar ve Rektörlükçe hazırlanan taslak protokol hakkında açıklamalarda bulundular, soruları cevaplandılar.

     Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’nin Eğirdir’de kalması ve öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini Eğirdir’de yapmalarının sağlanması toplantıda bulunanların ortak görüşü olarak bir daha perçinlendi. Fakültenin Eğirdir-Isparta bölünmüşlüğünün mutlaka ortadan kalkması olmazsa olmaz olarak istendi.

     Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, görüşmeler sırasında öğrenci sayıları, öğrencilerin tercihleri ve açılacak programlar tartışıldığında, öğrencinin tercihine bakılmaksızın ilçemizde Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi’nin de varlığından istifade ederek Eğirdir’de Polis Meslek Yüksek Okulu’nun açılmasını gündeme taşıdı. Başkan Özmeral, “Polis Meslek Yüksek Okulu’nun Eğirdir’de açılması için hep birlikte gayret sarfedelim. Bu okul için öğrenci tercihi gibi durum olmayacaktır.” Dedi. Başkan Özmeral’in Polis Meslek Yüksek Okulu ile ilgili açıklamaları toplantıda bulunanların dikkatini çekerek kabul gördü.

     Ulaşımda kolaylık, havasının temizliği, yedi renkli gölün ayrıcalığı, Dağ Komando Okulu Eğitim merkezi’nin varlığı ile dikkat çeken Eğirdir’de Polis Meslek Yüksek Okulu’nun açılması bütün halkın arzusu olamaya başladı.