Eğirdir Belediyesi Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerini ilçeye getirerek her hafta sonu kültür ve gezi programları tertip ediyor.


Eğirdir İlçesi'ne özgü pirinç, nohut ve etten oluşan 'GABUNE' yemeğini üniversite öğrencilerine ikram eden Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ilçenin diğer lezzeti helva ve Eğirdir elmasını da yemek programında tanıtıyor.

Fırtına Isparta'ya Geri Geliyor Fırtına Isparta'ya Geri Geliyor


Süleyman Demirel Üniversitesi 'Keşif Isparta' grubu sorumlusu Alper Yaman 'Gı Bu Ne' isimli yemeği şu şekilde anlattı; 'Isparta yöresine özgü gabune yemeği. Eski tarihlerde evin gelini evde pişirecek birşey bulamaz, evde pirinç, nohut ve eti bulur hepsini harmanlar ve yemeği pişirir. Evin kaynanası 'GI BU NE' der ve günümüzde GABUNE olarak değişir. Bugün Eğirdir Belediye Başkanımız Veli Gök misafir ederek bu yöresel ikramlarda bulundu birazdan da elektrikli tekne ve ilçe gezisi yapacağız, teşekkür ediyoruz.' dedi.