İki gün süren , oldukça çok ilgi ve beğeni gören sergide öğrencilerin çeşitli materyaller kullanarak hazırladığı çalışmalar İngilizce anlatımlarla yer aldı.İngilizce öğretmeni  Ekim ayından bugüne yaptığı ‘’İngilizce Öğreniyorum Projesi’’ sergisi olduğu bilgisini veren Okul Müdürü Hüseyin Yalçınkaya , sergi ve okul çalışmaları hakkında ‘’Gönüllü öğrenciler velileriyle beraber yıl boyunca bu tasarımları gerçekleştirdiler.Gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleşen projemizde okulumuzun 2.-3. ve 4. Sınıf öğrencileri İngilizce öğretmenimiz Kıymet Özdemir başkanlığında çalışmalar yaptılar.

Öğretmenimiz her 15 günde bir yapılan çalışmaları değerlendirdi ve öğrenciler velilerinin desteğini de alarak bu proje ortaya çıktı, çok da beğeni kazandı. Ayrıca bu yıl  200 öğrencimizle, 23 Nisan  gösterilerini hazırlayarak,sunduk.Okulumuzun halk oyunu ekibi 23 Nisan kutlamalarında yaptığı  gösterinin bir tekrarını sergimizin ikinci gününde burada da halkımıza sunacaklar.Bununla birlikte öğrencilerimizi spora da teşvikle,2  yıldır tekvandoya devam ediyoruz.Işıkkent Spor Salonu’nda Salı ve Perşembe günleri 60 öğrencimiz çalışmalarını sürdürüyor. Tekvando çalışmalarımız okulların kapandığı yaz döneminde de devam ediyor’’bilgisini  paylaştı.

 Yapılan sergi çalışmasının geçen yıl da gerçekleştiği bilgisini veren Yedi şehitler İlkokulu İngilizce Öğretmeni Kıymet Özdemir ise,’’Gerçekleştirdiğimiz çalışmayla hem eğiterek,hem eğlenerek,hem de veli işbirliği ile beraber öğrencilerimize dil eğitimi vermeyi hedefledik.Her ünite sonunda öğrendiğimiz konularla ilgili kelimeleri pekiştirmek adına görsel bir sözlük  çalışması yaptık.Soru cevap şeklinde çalışmalarımızı yönlendirmeye çalıştık.Örneğin yönler,bölgeler,renkler,şekiller,evimizin bölümleri,hayvanlar gibi her şey konularımız içinde yer aldı.Veli desteği de alarak gerçekleşen bu çalışmayla öğrenci ve velinin birlikte nitelikli zaman geçirmesini de sağlamış olduk.

Çoğu zaman babaların  çocuklarına ödevleri konusunda yardım etmediklerini ama bu proje sayesinde babaların işten erken döndüklerini ve çocuklarıyla birlikte keyifli bir zaman geçirdiklerini velilerimizden  duyduk.Bu nedenle herkes yapılan çalışmadan çok memnun.Bu çalışmamızın bir tekrarını inşaallah önümüzdeki eğitim yılında da gerçekleştireceğiz.Çocuklarımız bu sayede severek,eğlenerek ve yaşayarak daha kalıcı bir öğrenme sağladılar.Özellikle ilkokul çocuklarının severek öğrenmesi için oyun tarzı adımlarla,eğlenerek öğrenmeleri gerekiyor’’ dedi. Elif AKGÜL