Sabancı Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen Eğitim Reformu Girişimi (ERG) kapsamında 'Eğitimde İyi Örnekler' çalıştayı Isparta'da düzenlendi. Özel Altınbaşak Bedri Ayhan İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen çalıştaya, Isparta Valisi Memduh Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Hacettin Yılmaz, Sabancı Üniversitesi'nden akademisyenler, ülke genelinde seçilen 8 en iyi örnek projelerin sahipleri ile Isparta'daki okul müdürleri ve bazı öğretmenler katıldı.

Vali Oğuz, eğitimde kaliteyi yükseltmek amacıyla düzenlenen bu çalıştayın Isparta'da düzenlenmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi. Isparta'da eğitim anlayışının yüksek olduğunu ifade eden Oğuz, 81 il arasında üst sıralarda olduğunu kaydetti.

Isparta'daki insanların eğitime daha fazla özen gösterdiklerini, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin azimli bir şekilde birlik içinde hareket ettiklerini belirten Oğuz, ''Türkiye'de eğitimde en iyi örnek araştırması yapılacak olursa Isparta, en iyi örnek olarak ortaya çıkar. Çünkü burada devlet okuluna da gidin kaliteli eğitimle karşılaşırsınız." dedi.

AMAÇ DERSLERİ ZEVKLİ HALE GETİRMEK

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da çalıştayın amacının, eğitimdeki kaliteyi yükseltmek, dersleri daha zevkli hale getirerek öğrenmeyi kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Çalıştayda konuların, çocuklara anlaşılır şekilde anlatıldığını gösteren örneklerin sunulacağını ifade eden Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:"Ülke genelinde 8 proje iyi örnek olarak sunuldu. Bunların arasında 'yaşlılara saygı', 'oyun ile matematik', 'iğne deliği ile fotoğraf tekniği', 'ses ünitesinde fen ve müzik derslerine bakış' şeklinde örnekler yer almaktadır.

Yani çocuklara bir konu anlatırken, bu konunun anlatış tarzları dersleri zevkli hale getirmeyi amaçlamaktadır. İşte bugün de çalıştayda bu örnekler anlatılacak ve farklı konularda da alternatif örneklerin geliştirilmesi sağlanacak.''Bu uygulamanın, 2004 yılından itibaren uygulandığını söyleyen Yılmaz, ülke genelinde seçilen 8 iyi örneklerin çalıştayda irdeleneceğini ve ayrıca Isparta'da belirlenen 6 iyi örnek projenin de anlatılacağını bildirdi. Sabancı Üniversitesi Eğitim Reformu Girişimi (ERG) Sorumlusu Çiğdem Tongal da çalıştayın açış konuşmasında, Türkiye'nin en iyi örnek projeleri hakkında bilgi verdi.