2008'den bu yana eğitim sektöründe faaliyet gösteren Turuncu Eğitim Kurumları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın YGS ve LYS hazırlıkta 'tek ders özel öğretim kursu' modeline uygun altyapısını hazırladı. Kurum bünyesinde 1 temel lise ile 5 özel öğretim kursu bulunuyor.

2008 yılında 'butik dershane' modeli ile Isparta eğitim ve öğretimine hizmet vermeye başlayan Turuncu Eğitim Kurumları, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı'na giderken adeta 'eğitim üssü' oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın üniversite sınavlarına hazırlıkta tek ders özel öğretim kursu modeline göre altyapısını hazırlayan Turuncu, bünyesinde 5 ayrı dersten özel öğretim kursu açtı. 2 yıl önce açılan Turuncu Temel Lisesi ise Belediye Kültür Sarayı karşısında eğitim-öğretime devam ediyor.

Kuruculuğunu Ramazan Çetiner, Mehmet Kemal Kılıç ve Uğur Yalvaç'ın yaptığı Turuncu Eğitim Kurumları, 10. yılında bünyesinde 6 ayrı kuruma sahip oldu. 2 yıl önce dershanelerin dönüşüm fırsatından faydalanıp Turuncu Temel Lisesi'ni açıp bu yıl 2. mezunlarını veren Turuncu Eğitim Kurumları, Bakanlığın özel öğretim kursu modeline uygun olarak bünyesinde Matematök Özel Öğretim Kursu, Fizik Özel Öğretim Kursu, Kimya Özel Öğretim Kursu, Biyoloji Özel Öğretim Kursu, Eşit Ağırlık Dersler Özel Öğretim Kursu açtı. Temel Lise ile birlikte 6 ayrı binada tek oturumda 1000 kapasite ile eğitim-öğretim veren Turuncu Eğitim Kurumları'nın 2017-Ağustos ayı itibariyle ulaştığı istihdam 70.

Turuncu Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Matematik Öğretmeni Ramazan Çetiner, YGS ve LYS'de hazırlık hizmetinde Isparta'nın başarı çıtasını yükseltme hedefinde olduklarını söyledi. 2008 yılından bu yana bu alanda faaliyet gösterdiklerini kaydeden Çetiner, "Bakanlığımızın uyguladığı yeni politikalar ve kararlara uyum sağlayarak bugünlere ulaştık. Dershanelerin kapatılması ve Temel Liselere dönüş sürecinde Belediye Kültür Sarayı karşısındaki dershanemizi Turuncu Temel Lisesi olarak dönüştürdük.

Bu yıl 2. mezunlarımızı verdik. 92 öğrencimizi Temel Lisemizden mezun ettik. Önceki gün açıklanan LYS sonuçlarına göre ilk aldığımız bilgilere göre 17 öğrencimiz Tıp Fakültelerine yerleşti. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili ayrıntılı sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Bakanlığımız geçen yıldan itibaren özel öğretim kursu modelinde her kurumda tek dersten kurs verilmesini öngördü. Biz de bu yeni modele uyum gösterdik. Şu an itibariyle 5 ayrı binada 5 ayrı özel öğretim kursumuz var. Bakanlığımızın kararı doğrultusunda YGS ve LYS'ye hazırlanan öğrencilerimiz için uygun altyapıyı oluşturduk. Yasalara uygun bir şekilde yatırımlarımızı yaptık. İnşallah 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda başarılı sonuçlara hep birlikte imza atacağız" dedi.

Öte yandan Turuncu Eğitim Kurumları, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı ders programı ile YGS ve LYS hazırlıklarına erkenden başladı. Bu doğrultuda Turuncu Temel Lisesi ve  özel öğretim kurslarında 7 Ağustos tarihi itibariyle dersler başladı. Mezunlara yönelik özel öğretim kurs programımı da 14 Ağustos'ta başlayacak. Turuncu Eğitim Kurumu'nda yeni dönem kayıtları devam ediyor.

İLETİŞİM TLF:0 (246) 223 11 33
KURUMSAL TLF: 0 (507) 859 25 02 - 0 (506) 330 34 90
İNTERNET PORTALI: www.ispartaturuncuegitim.com
ELEKTRONİK POSTA: [email protected]