Eğitimci Yazar Ziya Baran, insan beyninin 90 milyon kitabı alacak kapasitede olduğunu ancak insanların beyinlerinin çok az kısmını kullanabildiklerini söyledi.
Baran, Şarkikaraağaç'ta öğretmenlere ve öğrencilere yönelik ''öğrenme ve öğretme teknikleri'' konusunda konferans verdi.
Şarkikaraağaç Kaymakamı Mehmet Akçay, Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan ile çok sayıda davetlinin katıldığı konferansta Baran, insanların öncelikle beyinlerini kullanma tekniğini öğrenmeleri gerektiğini savundu. İnsanların beyinlerinin çok az bir kısmını kullanabildiklerini anlatan Baran, ''İnsan beyni 90 milyon kitabı alacak kapasitede olmasına rağmen sadece çok az bir bölümünü kullanıyoruz'' dedi.
Beyini kullanma teknikleri arasında kitap okumanın aktif rol üstlendiğini ifade eden Baran, öğrenme ve öğretme tekniklerinde de çok kitap okumanın etkili olduğunu savundu.
Ayrıca az kitap okumadan dolayı öğrencilerde okuma hızının düşük olduğunu ve bunun da sınavlarda başarısızlığa yol açtığını dile getiren Ziya Baran, sınava hazırlanan öğrencilerin hızlı okuma tekniklerini öğrenmeleri yönünde tavsiyede bulundu.
Hafızayı etkin ve verimli kullanma teknikleri hakkında bilgiler veren Baran, öğretmenlere çocukların dakikada 500 kelime okumaları yönünde eğitim vermelerini istedi. Konferans karşılıklı soru ve cevaplarla sona erdi.