2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’na hazırlandığımız bugünlerde Senirkent’in durumu üzüntü verici hatta kaygı verici durumda. Milli Eğitim Bakanlığı 2009 yılı OGS, OYS ve SBS ortalamalarına göre Senirkent’teki ilçe merkezi, kasaba ve köylerindeki okulların başarı sıralamaları açıklandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesindeki bilgilerine göre 149 okul sıralamasında ilçemiz okulların sırası cidden üzüntü verici. Adı eğitimde başarı ve her türlü yeniliği uygulamasıyla anılan bir kentin düştüğü bu durumu asla içime sindiremiyorum.

Çünkü Senirkent denince, ülke genelinde eğitim anılır. Yeni eğitim yılı başlamadan bu üzüntü verici tablonun iyileştirilmesi için neden ve çözümleri tartışılmalı ve her türlü tedbir vakit kaybetmeden alınmalıdır.

Okullarını kendisi yapmış, hiç devletine yük olmamış, yakın geçmişte de yüksek okulu kendisi yapmış Senirkent bu durumu hak etmemektedir. Başarısızlığın sebebi okullardaki öğretmen kadrosunun yetersizliği ve çok sık değiştirilmesidir.

 İlçe köy ve kasabaları dahil sadece 1 okulda asil müdür bulunmaktadır. Diğerlerinde vekaletle görev yapılmaktadır. Bir ilköğretim okulundaki öğrencilerin 1’inci sınıftan 5’inci sınıfa kadar 7 öğretmen değiştirdiği bilinmektedir. Bu öğrencilerden başarı beklemek mümkün değildir.

Bu durum eğitimi olumsuz etkilemektedir. Bu yılki isteğe bağlı öğretmen tayinlerinde ilçemizden 18 öğretmen tayin olurken, ilçemize 2 öğretmen gelmiştir. Yeni öğretim yılı başlamadan gerekli önlemler alınmalıdır.