Bir Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim - öğretim yılı çalışma takvimini doğru - düzgün yapamıyorsa; Ramazan Bayramı tatilini unutuyorsa eğitimdeki  ciddiyetsizliği gelin siz düşünün.

Basit bir olay gibi gelebilir. "Ne var bunda; olabilir, küçük bir hata yapılmış" diyebilirsiniz. Ama yapılan hata eğitime hangi gözle ve nasıl bakıldığının çok önemli bir göstergesi değil mi? Eğitim - öğretim yılının çalışma takvimini dahi doğru yapamayan bir anlayıştan eğitimde ne beklersiniz.
 

Aynı takvimde 2010 yılı için dikkate alınan Ramazan Bayramı 2011 yılı için unutulmuş. Çünkü "aynı eğitim takvimi içinde nasıl olsa bir kez bayram tatili gelir, 2010 yılı için bayram tatilini koyduk" diye düşünülmüş galiba.

Ramazan Bayramının 3. gününe 1 Eylül Perşembe gününü Öğretmenler Kurulu toplantısı konulmuş. Yine aynı tarihlere, tatile Sorumluluk Sınavları konulmuş.
 

Öğretmen arkadaşlar, okul idarecileri tatillerini yarıda keserek gelip toplantıya katılacaklar (!).
Milli Eğitim idarecileri hakkındaki eleştirilerimi hatırlarsanız, neydi eleştirilerim değerli okurlarım?
Isparta eğitiminde başarıyı artırmak, sorunları çözmek için hiçbir çalışma yapılmıyor. Sadece rutin bürokratik işlemler yürütülüyor ve gün kurtarılmaya çalışılıyor. Buna diğer vahim hatalarda eklenince eğitimde Türkiye'nin en iyi illeri arasında bulunması gereken Isparta her geçen yıl başarısız oluyor.
Çalışma takvimindeki hatada yetkililerin eğitime bakışının en güzel örneği. "Rutin bir işlem, yazalım geçelim. Nasıl olsa bu takvimi bakanlığın genelgeleri doğrultusunda yapıyoruz mantığı" hakim olunda hata yapılıyor.

Unuttukları Ramazan ayını ve devamındaki Ramazan Bayramı Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi veya yönetmeliği ile belirlenmiyor. Hal böyle olunca kafa yormayınca böyle hatalar ortaya çıkıyor.
Dünkü yazım üzerine Öğretmenler Kurulu toplantısı 5 Eylül 2011 Pazartesi gününe alınacakmış.
Değerli okurlar, sadece ve sadece bakış açılarını ortaya koymak için yazıyorum. İnsanız ve hata yaparız. Ama azanın en az olması gereken kurumların başında eğitim kurumları gelmiyor mu?
Eğitimdeki başarı (!), Milli Eğitim Müdürlüğü'nün nasıl idare edildiği ortada. Bir Allah'ın kulu çıkıp ta    bir şey söylesin.

YGS ile ilgili başarısız sonuçlarla ilgili bir açıklama yapsın. Tabii yapabilirlerse. Biri çıkıp ta desin ki -"başarı için şunu yaptık, yapacağız."

Sizleri sadece ve sadece Allah'a havale ediyorum. 1 Mayıs'ın resmi tatil olduğunu hatırlayanlar, Mübarek Ramazan Bayramını unutursa yapacak bir şey yok.