Bilindiği gibi her yıl 10 - 21 Ekim tarihleri arasında ‘İmam Hatip Okulları Haftası’ olarak kutlanmaktadır.
Bu doğrultuda; Isparta’mızda İmam – Hatip okulları konusunda önemli bir noktaya geldi.
FETÖ’nün el konulan ve devletin himayesine geçen binalarını da İmam – Hatip Ortaokulu ve Lisesi olarak dönüştürdük ve şuanda eğitim öğretimlerine tüm hızıyla devam ediyorlar.
İmam - Hatip okullarına halkımızın yoğun teveccühü var. Bu teveccüh bizleri mutlu etmektedir. Halkımızın bu teveccühünü mahcup etmeyeceğiz. Artık İmam Hatip öğrencilerinin önündeki engeller kalkmış olup, üniversitelerde istedikleri bölüme gidebiliyorlar.

Milli Eğitimimizin amacı artık ideolojik saplantılardan uzak bir şekilde öğrencileri geleceğe hazırlamak olarak çalışmalar bu yönde devam etmektedir.
Bu doğrultuda; müdüründen öğretmenine kadar tüm görevlilerimiz öğrencilerimize eğitim hayatlarında en iyi katkıyı sağlamak için çalışmaktadır.
Çünkü onlar öğrencilerimiz geleceğe hazırlarken öncelikli hedefimiz iyi ve kaliteli insani yetiştirmektir.
Toplumumuzda kutsal meslekler algısı vardır. Doktorluk, mühendislik veya öğretmenlik mesleğinin yanında diğer meslekler de kutsaldır.
Bizim için evinde çocuğunu yetiştiren annenin yaptığı meslek de kutsaldır. Temizlik emekçisi kardeşimizin yaptığı iş de bizler için kutsaldır.
Bu bağlamda insana hizmet eden, özveriyle yapılan her meslek bizim için anlamlı, önemli ve kutsaldır.
Dolayısıyla her öğrencimizi sistem içerisinde tutarak ve en iyi şekilde yetiştirmeliyiz.
Çünkü İmam – Hatip Okullarında eğitim – öğretim gören öğrencilerimizin her biri gelecekte anne ve baba olarak karşımıza çıkacaklar. En kutsal mesleği yapacaklar.
Öğrencilerimiz gelecekte farklı meslekleri icra edecekler.
İnşallah öğrencilerimiz hayal ettiği üniversitedeki istedikleri bölümü okuyup, istedikleri meslekleri yaparlar.
Bizim temennimiz mesleğinizi en iyi şekilde icra edip ailenize, milletimize ve ülkemize hayırlı bir birey olarak yetişmesidir.
İmam - Hatip okulları Türk eğitim ve öğretiminde en köklü geçmişe sahip okullar olup, gelecekte de bunun böyle devam edeceği aşikardır.