-Kayıt yoğunlaşması nedeniyle birkaç okulu gözde okul haline getiren ve diğer okulları potadan düşüren adres taşıma uygulamasına son verildi, bu yıl ilkokul ve ortaokula başlayan tüm öğrenciler kendi mahallelerinde okullarında okuyacak.

-Madde bağımlılığı açısından büyük tehdit oluşturan, gençler açısından riskli olan Muzaffer Türkeş'teki meslek lisesi başka yere taşındı, bölgenin ihtiyacını karşılamak amacıyla  yeni bir ortaokul açıldı. Isparta'nın en başarılı idarecilerinden birisi burada görevlendirildi.

-Yıllardır atıl bırakılan Cengiz Topel İlköğretim Okulu yeniden eğitim-öğretime kazandırıldı, depremsellik açısından tehlikeli olan İstiklal Anaokulu, modern bir eğitim kurumu haline getirilen bu okula nakledildi. 

-Ortaöğretim yurtlarının pansiyonlarında yıllardır sorun olan erkek ve kızların aynı binada barındırılması uygulamasına son verildi. Bir okulun pansiyonu kız yurdu olarak kullanılıyorsa, diğer okulun pansiyonu erkek yurdu olarak kullanılacak.

      Isparta, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı'na  kronikleşmiş bazı sorunlarından kurtularak girdi. Yıllardır konuşulan ancak çözümü noktasında bir adım dahi atılamayan bir çok sorun, Vali Şehmus Günaydın'ın kararlı ve net tavırları sayesinde çözümlendi. 

GÖZDE OKULLARDA KAYIT YOĞUNLAŞMASI

    Vali Şehmus Günaydın'ın ilk kez 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı içerisinde Basın Kulübü'nden açıkladığı adres taşıma uygulaması ile mücadele zaman içerisinde bire bir uygulanarak, gerçeğe dönüştü. Isparta Valiliği,  kayıt yoğunlaşması nedeniyle birkaç okulu gözde okul haline getiren ve diğer okulları potadan düşüren adres taşıma uygulamasına bu yıl son verdi. Mahalle muhtarlıkları uyarılarak gözde okullarda kayıt engelini ortadan kaldıran adres taşıma sistemi çökertildi. Valilik Hukuk İşleri Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve muhtarlıklar dört koldan çılaşarak sahte ikametleri ortaya çıkardı. Bu çalışma sayesinde ilk kez bu yıl ilkokul ve ortaokula başlayan öğrenciler kendi mahallelerindeki okullara gitmek zorunda kaldı. Önümüzdeki yıllarda da uygulamanın kararlı bir şekilde devam etmesi sonucunda ilkokul ve ortaokulda herkesin kendi mahallesinde okuması sisteminin kurulmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE

    Vali Şehmus Günaydın,  madde bağımlılığı ile mücadelede aman vermiyor. Madde bağımlılığı açısından büyük tehdit oluşturan, gençler açısından riskli olan Muzaffer Türkeş'teki Meryem Albayrak meslek lisesi başka yere taşındı. Boş kalan okul bölgenin ihtiyacını karşılamak amacıyla  Meryem Albayrak Ortaokulu'na dönüştürüldü. Okulun kurucu müdürlüğüne de başarının yaygınlaştırılması amacıyla Nazmiye Demirel'in başarılı müdürü Halil Kaya görevlendirildi. 

YILLARDIR ATIL KALAN OKUL YENİDEN AÇILDI

    Eğitimin planlanması kapsamında yıllardır atıl kalan okul da Vali Şehmus Günaydın'ın talimatları sonrasında yeniden eğitime kazandırıldı. 5 yıl önce kapatılan Cengiz Topel İlköğretim Okulu, Karaağaç Mahallesi Muhtarı İbrahim Akyıldız'ın konuyu Vali Günaydın'a bildirmesi sonrasında yeniden ele alındı. Tadilat ve bakım çalışmasından sonra okul, yeniden eğitime hazır hale getirildi. Yıllardır Yazlık Öğretmenevi kampusunda okul öncesi eğitim hizmeti veren İstiklal Anaokulu, Cengiz Topel İlköğretim Okulu binasına taşındı. 

BİR PANSİYON BİNASINDA  KIZ-ERKEK KALMAYACAK
    Isparta eğitiminin kronikleşmiş bir sorunu da bu yıl çözüme kavuşturuldu. Ortaöğretim kurumlarına bağlı olarak çalışan pansiyonlarda aynı binada kız-erkek kalması uygulaması da bu yıl son buldu. Daha önce yemekhanenin kız-erkek şeklinde duvarla ayrılması nedeniyle ulusal basına konu olan pansiyonlar bundan böyle kız ya da erkek olarak ayrılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan planlama ile bir okulun pansiyonu kız öğrenci yurdu olacak, diğer okul pansiyonu erkek yurdu olarak değerlendirilecek. Bir binada ayrı bölümler oluşturularak kız-erkek barındırması yapılmayacak.