Eğitim-Sen Isparta Şube başkanlığından yapılan yazılı açıklamada 2006-2007 Eğitim Öğretim 2. yarıyılına başlarken, eğitim camiasında yaşanan sorunların halen devam ettiği belirtildi.

    Yapılan açıklama şöyle “Bu dönemde de promosyonlar , yolluklar, ders ücretlerinin ve maaşların zamanında ödenmesi, Sosyal Güvenlik Yasası, Parasız eğitim ve eşit işe eşit ücret ve bu gibi sorunlarımızın çözüme kavuşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

   Uzman ve başöğretmenlik ayrımı öğretmenler arasında şimdiden sorun olmaya başlamıştır. Milli Eğitim Temel Yasası"nın 43. maddesinde öğretmenlik bir uzmanlık mesleği olarak tanımlandığı halde, 5204 sayılı Yasa ile öğretmenlik “aday öğretmenlik”, “öğretmenlik”, “uzman öğretmenlik” ve “baş öğretmenlik” biçiminde kariyer basamaklarına ayrılmıştır.

     Yapılan Yasa değişikliği sonrasında 27 Kasım 2005 ve 30 Nisan 2006 günlerinde kariyer basamaklarında yükselme sınavı yapılmış, 24 Kasım 2006 günü de sınav sonrası yapılan değerlendirme sonuçları açıklanmış ve öğretmenlerin bir kısmı “uzman” ve “baş öğretmen” olarak atanmıştır.

    Aynı eğitim öğretim kurumunda, aynı derslere giren, aynı eğitimi alan, kısaca aynı işi yapan öğretmenlere bu tarihten itibaren farklı ücretler ödenmeye başlanmıştır. Bunun, Anayasada anlamını bulan “genel eşitlik ilkesi” ne aykırı olduğu açıktır.

  Aynı zamanda öğretmenlik mesleğinin kariyer basamaklarına ayrılması ve aynı işi yapan öğretmenlere farklı ücretler ödenmesi, eğitim kurumlarında çalışma barışını da bozmuştur. Yakın gelecekte, öğrenci velilerinin, çocuklarını özellikle uzman veya başöğretmenlerin okutmasını isteyeceklerini söylemek de kehanet olmayacaktır.

   Bu da eğitim öğretim hizmetini sunan öğretmenler ile bu hizmetten yararlanacaklar arasında ciddi sorunlara neden olacaktır. Eğitim Sen olarak, 5204 sayılı Yasanın yeniden gözden geçirilerek yürürlükten kaldırılmasını veya “eşit işe eşit ücret” ilkesi doğrultusunda, tüm öğretmenlere, baş öğretmene ödenmesi öngörülen seviyede ücret ödenmesini talep ediyoruz.