Isparta'daki geniş kapsamlı olarak kıraathane, eğlence mekânları ve benzeri alanları kapsayan, şeffaflık esasına dayalı olarak, boyalı ve filmli cam yasaklaması uygulamasının üzerinden işletmecilere verilen 15 günlük 2012 Ocak ayı başında doldu. Emniyet ve kolluk kuvvetlerinin önümüzdeki günlerde denetimlere çıkması bekleniyor.

 

Isparta Valiliği'nin 14 Aralık 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, aldığı kararlar doğrultusunda; il sınırları içine faaliyette bulunan kahvehane, kıraathane, play station, oyun salonu ve dernek lokalleri ile internet kafelerde işletmelerin içersini göstermeyecek şekilde kapatan işletmecilere yasal cezai işlem tatbik edileceği bildirildi.
 
İçersinde bulunduğumuz ayın başlangıcında hayata geçirilen uygulama ile birlikte, bundan böyle gerekli emniyet ve asayişin sağlanması adına bu kararın sürdürüleceği belirtildi.
 
Kararın alınmasındaki amacın, huzur ve güven içersinde kişi dokunulmazlığının kamu esnekliğiyle birlikte sağlanması olduğu kaydedilirken, etkin denetimin ancak bu şekilde yapılabileceğine değinildi.
 
5442 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi ve işyeri açma - çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 5. ve 37. Maddelerine dayanılarak arman karar çerçevesinde, belirtilen mekanlardaki, boyalı cam ve filmle karartma yapılan yerlerin düz cama çevrilmesinin uygun görüldüğü aktarıldı.
Konuyla ilgili olarak, işletme sahiplerine 15 süre ile gerekli değişimlerin yapılması adına süre verildiğine dikkat çekildi.
 
İl Özel İdaresi Kanunu'nun 11. Maddesi uyarınca alınan bu kararların aksi halinde işletme sahiplerine aynı kanunun 66. Maddesi ve Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi gereğince yasal işlem yapılacağı duyuruldu.
 
Valilik tarafından 14 Aralık 2011 tarihinden itibaren alınan ve yürütülen bu kararlar doğrultusunda, işletme sahiplerine verilen 15 günlük değişim süresi ile birlikte; İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve kolluk kuvvetlerinin denetimlere başlaması bekleniyor.