Süleyman Demirel Havaalanı’ndaki mevcut uçuş planına ilave edilecek ek uçuşlarla, iş adamlarının daha sık ve daha rahat hareket etmesinin sağlanacağı, böylece  yalnız Isparta’nın değil, Burdur ve Afyonkarahisar ilçelerininin de bir kısmını  içine alarak, bölgenin ekonomik hayatına canlılık ve hareket katacağını söyleyerek, iş dünyasında ulaşımın önemine dikkat çeken Isparta MÜSİAD Şube  Başkanı Selim Mustafa Özkutlu ,bu talebin  sadece iş adamları şeklinde değerlendirilmemesi gerektiğini ifade ederek, Isparta SDÜ ve Burdur MAKÜ  öğrenci ve akademisyenlerinin, Burdur’da mermer ocağında çalışan 500  ya da daha fazla sayıda  Çinli’nin olduğunun da dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Isparta MÜSİAD Şube  Başkanı Selim Mustafa Özkutlu  ve Burdur MÜSİAD Şube Başkanı İbrahim Ekici ve Isparta MÜSİAD Yönetim Kurulu  Üyeleri, son bir ay içerisinde gerçekleşen faaliyetlerini paylaşmak üzere, dernek binasında gerçekleşen sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın toplantısına çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunarak başlayan  Başkan Özkutlu,konuşmasında  şu sözlere yer verdi:’’ Haziran ayında  malumunuz Genel Başkan ve Yönetim Kurulu değişikliği oldu.Bu değişiklik sonrasında MÜSİAD Genel Başkanımız sayın Abdurrahman Kaan’a, 8  kişilik bir heyetle  Isparta MÜSİAD olarak hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Gerçekleşen  ziyaret esnasında  havalimanımızdaki uçuş konusunda yaşadığımız sıkıntı gündeme geldi.Sayın Başkanımız ve Genel Merkez’imizle birlikte  havaalanımızdaki uçuşlarla ilgili bir talebimiz oldu.Bugün de bu  konuyu basınla paylaşıyoruz. Erken saatte Ankara aktarmalı  İstanbul Sabiha Gökçen’e uçuşla,tabii mevcut  durumun da korunması kaydıyla  ilave uçuşlar  talebindeyiz.Burada Ankara hap  ve mevcut uçuş saatleri  iş insanları tarafından pek tercih edilemeyen noktada. Buna rağmen %85 doluluk oranıyla uçuluyor, çok ciddi bir ölçü.

Kısmen iş adamları da faydalanıyor bundan  ama oradan geliş ve buradan gidiş saatlerine baktığınız zaman iş adamları için çok verimli değil.Kaldı ki sadece bizim gitmemiz önemli değil,karşıdan gelen  insanlar için de çok önemli bu.Sadece bizim dışarıda  işimiz olmuyor,insanların da Isparta’da  işi oluyor.

Turizm çok gelişme noktasında, verilen rakamlara göre ilimize lavanta turizmi için 130 bin kişi gelmiş.Bu çok ciddi bir sayı.Diğer gelen insanlara da uygun olan  saatte gelip,uygun olan saatte gitmesi noktasında  biz Ankara aktarmalı olarak talep ediyoruz,tabii uçak değiştirilmeyecek,aynı uçakla Ankara’ya inilecek ve Ankara’dan da Sabiha Gökçen ‘e.Yani mevcut durumda  İstanbul Atatürk  Havalimanına gittiği için,Sabiha Gökçen’e gitmesi ayrı bir destinasyon  oluşturacak.Ama diğer taraftan da Ankara bir hap,bir merkez.

Örneğin Kahramanmaraş’a,Van’a,Mardin’e,İzmir’e gitmek istiyorsunuz , Ankara üzerinden  geçişler çok daha kolay olacak.Sabah  erken saatte gidilecek,akşam da geç saatte  dönülecek.Burada Isparta ve Burdur yanı sıra SDÜ’nün 90 bine yaklaşan öğrencisi,Burdur Mehmet Akif  Üniversitesi’nin 30 bine  yaklaşan öğrencisi ve önümüzdeki senenin ilk aylarında gelmesi planlanan Kara Havacılık Okulu da var.

Bu noktada biz şehrin ekonomisin gelişmesine,turizmine ,ticaretine çok  katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sadece Isparta olarak değil Burdur ve Afyonkarahisar’ın yakın  ilçeleri Dinar,Sandıklı bölgelerini de kapsayacak şekilde sabah erkenden Ankara’ya geçip,Ankara’dan aynı gün uçakla  aktarma ve akşam da geç saatte İstanbul’dan  Ankara’ya geçip  aynı uçakla  Ankara’dan da Süleyman Demirel  Havalimanına giriş  şeklinde bir uçuş planlanmasının bölgeye  dışarıdan geleceklerle ,bizim buradan da gidecek olanlar için çok faydalı olacağını düşünüyoruz.’’ Elif AKGÜL