Sofraların vazgeçilmezi ekmeğe zam yolda. Fırıncılar küçük ekmeğe 10, ev ekmeğine ise 25 kuruş zam yapılmasını istiyor.  Oda Başkanı Nuri Erdeğer, ekonomik giderlerin artması nedeniyle bu zammı istediklerini açıkladı.
 
İnsan hayatının ve sofraların vazgeçilmez gıdası olan ekmeğe zam yolda.
 
Artan ekonomik girdiler nedeniyle ekmeğe zam istediklerini belirten Isparta Fırıncılar, Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, küçük ekmeğe 10, ev ekmeğine ise 25 kuruş zam yapılmasını istediklerini ifade etti. Erdeğer, "Ekonomik giderlerimiz arttığı için ekmeğe zam istiyoruz. Büyük oranda bir zam talebimiz yok. Zaten uyguladığımız fiyatlar 2008 yılından. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanımız ile bu konuyu istişare edip, bir karar almayı hedefliyoruz" dedi. Ekmek israfı Türkiye'de büyük oranda ekmek israfının yapıldığının altını çizen Başkan Erdeğer, "Ülkemizdeki israf birkaç güney Afrika ülkesini besfer. Büyük oranda israf yapılıyor. Bu konuda en büyük görev halka düşüyor. Halkımız bir daha hassasiyetti olmalı. Cuma namazlarda hutbelerden ekmek israfı ile ilgili bilgiler veriliyor ama bu da yeterli değil. Bence okullarda da bu öğrencilere işletilmeli. Öğrencilere ekmek israfının zararları anlatılmamı" diye konuştu.
 
İstanbul'da uygulamaya konulması planlanan "bayat ekmeği getir, taze ekmeği götür" kampanyasına da tepki gösteren Erdeğer, "Bu kampanya ekmek israfını daha çok artırır. Buradaki " dedi.