Isparta merkez ve ilçelerinde maliyet artışlarına bağlı olarak ekmeğe zam yapıldı. Zam uygulaması yarından itibaren başlayacak.
Bundan sonra 250 gramlık ekmek 1,5 liradan, 500 gramlık ev ekmeği ise 3 liradan satılacak.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, % 100’e varan artan maliyetler sonrasında ekmeğe zam yaptıklarını söyledi.
Zam kararını uzun istişareler sonrasında aldıklarına vurgu yapan Erdeğer; “ Esnaf Odamızda bütün başkanlar olarak kılı kırk yararak etraflıca istişare yaptık. Fırıncı esnafımız artan maliyetler karşısında gerçekten zor günler geçirmektedir. Un ve mayada % 100’ü aşan zamlar oldu. Elektrik, su mazot ve işçi maliyetleri de arttı. O nedenle ekmeğe zam kaçınılmaz oldu.
Isparta merkezde 55 fırınımız var. Hepsinin de uncuya, mayacıya 150’şer bin liraya varan borcu var. Yani şu anda teker borçla dönüyor. Bu gerçekler neticesinde zam hakkımız olan bir zam oldu. Çünkü fırıncının dayanacak gücü kalmamıştı” diye konuştu.
Isparta’da ekmeğin çevre illere göre daha ucuz olduğuna dikkat çeken Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer; “Antalya, Denizli ve Burdur başta olmak üzere Isparta’da ekmek daha ucuz.
Isparta’da hiçbir katkı maddesi kullanmadan üretilen ekmek çevre illerde zincir marketlerde de satılmaktadır. Isparta gülü, kirazı kadar ekmeğiyle de ünlenen bir şehirdir. Tamamen doğal ve hijyen koşullarda kara fırında yapılmaktadır. Görselliğiyle, kokusuyla ve lezzetiyle tercih edilmektedir” dedi.