Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul Caddesi üzerinde yaptırdığı Ekonomi Kampüsü’ndeki 8 işyerini kiralayacak. İhale 30 Mart’ta yapılacak.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ITSO) yaptığı Ekonomi Kampüsü binası inşaatı devam ediyor. Binanın önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.

BİNA 28 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Isparta’da Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta Ticaret Borsası, Eczacılar Odası, KOSGEB, İŞKUR gibi kurumların da yer alacağı Ekonomi Kampüsü inşaatı sürüyor. 20 bin metrekare kapalı alana sahip olan binanın toplam maliyetinin 28 milyon TL. 8  katlı olmasına rağmen 13 katlı bir bina yüksekliğine sahip olan Ekonomi Kampüsü’nün 250 araçlık otoparkı da bulunuyor.

GİRİŞTE GÜL VE ELMA GİBİ ISPARTA’NIN TARIMSAL SİMGELERİ BULUNACAK

Bina bünyesinde 3 bin metrekareye yakın bir alanda fuar ve sergi açma imkanı bulunuyor. Yapılan binanın yaklaşık 100 yıla hitap edeceği düşünülüyor. Binanın giriş bölümündeki 20 metrelik galeri boşluğunda yer alacak avizeler Isparta’nın tarımsal ürünlerini, gül gibi markalarını betimleyecek.

MAYIS AYI İÇİNDE HİZMETE GİRECEK

Ekonomi Kampusu içinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanı sıra, 8 ayrı kurum ve kuruluş da yer alacak. Yüzde 95’inin tamamlandığı binanın Mayıs ayında hizmete açılması planlanıyor.

EKONOMİ KAMPÜSÜNDEKİ İŞYERLERİ KİRAYA VERİLECEK

Yapımı hızla devam eden ve son aşamaya gelinen binanın içinde yer alacak olan 8 işyerinin 7’si Eczane, Medikal, Optisyenlik ve Sağlık Hizmetleri alanında faaliyet gösterenler ile bir işyeri de Banka olarak kullanılmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ihaleyle kiraya verileceği açıklandı.

İHALE 30 MART 2017’DE

Söz konusu bina içindeki çeşitli metrekarelerdeki toplam 8 işyerinin muammen bedelleri ise işyerinin büyüklüğüne göre 4 ila 8 bin TL/Aylık arasında değişiyor. İhale ise 30 Mart 2017 tarihinde Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilecek.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından bu konuda gazetelere verilen ilanda şöyle denildi; “Aşağıda dökümü yazılı olan Mülkiyeti Odamıza ait çeşitli metrekarelerde bulunan işyerleri, kiraya verilmek üzere 2886 Sayılı Kanunun 35/c maddesi hükmünce açık artırma usulüyle 30/03/2017 günü saat 10:00’dabaşlayıp sırayla sıra numarasına göre ihaleye çıkartılacaktır.

İhaleye girebilmek için;

İstekli Şirket ise kanıtlayıcı belgeleri,

Noter tasdikli imza sirküleri

Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalanmış ortaklık sözleşmesini,

İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirkülerini,

Yıllık muhammen bedelin % 3’ü oranında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası adına alınmış geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu,

İhale Isparta Ticaret ve Sanayi Odası 5. Kat Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Bu ihaleye ait Şartname mesai saatleri içerisinde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliğinde görülebilir.

Telgrafla veya faksla yapılacak müracaatlar ve postadan gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

1,2, 3, 4, 5, 6 ve 10 nolu işyerleri sadece Eczane, Medikal, Optisyenlik ve Sağlık Hizmetleri alanında faaliyet gösteren firma ve kişilere, 7 nolu işyeri ise sadece Banka olarak kullanılmak üzere kiraya verilecektir. Bunlar dışında faaliyet gösterenler ihaleye katılamayacaktır.

İhale öncesi teminat miktarı yıllık muhammen bedelin %3’ü, sözleşme anında teminat miktarı yıllık muhammen bedelin % 6’sı ile sözleşme masrafları ve karar pulu bedelidir.

İdare hiçbir ihale kanununa tabi olmadığı için ihaleyi yapıp yapmamakta istediği şekilde ihaleyi sonuçlandırmakta tam yetkili ve serbesttir. Bundan dolayı hiçbir sorumluluk altına girmez. İlan olunur” denildi.

İŞTE KİRAYA VERİLECEK İŞYERLERİ

Ekonomi Kampüsü içinde kiraya verilecek 8 işyerinin büyüklüğü, muammen bedeli, geçici teminatı ise şöyle:

İhaleye çıkan tüm işyerlerinin adresi: Çünür Mahallesi İstanbul Yolu Üzeri 102 cadde Isparta Ekonomi Kampüsü Hizmet Binası

1 Nolu işyeri: büyüklüğü: 44,5 m2 – muammen bedeli: 7 bin TL. geçici teminatı: 2 bin 520 TL.

2 Nolu işyeri: büyüklüğü: 40,7 m2 – muammen bedeli: 6 bin TL. geçici teminatı: 2 bin 160 TL.

3 Nolu işyeri: büyüklüğü: 40,7 m2 – muammen bedeli: 6 bin TL. geçici teminatı: 2 bin 160 TL.

4 Nolu işyeri: büyüklüğü: 40,7 m2 – muammen bedeli: 6 bin TL. geçici teminatı: 2 bin 160 TL.

5 Nolu işyeri: büyüklüğü: 46,7 m2 – muammen bedeli: 7 bin TL. geçici teminatı: 2 bin 520 TL.

6 Nolu işyeri: büyüklüğü: 46,7 m2 – muammen bedeli: 7 bin TL. geçici teminatı: 2 bin 520 TL.

10 Nolu işyeri: büyüklüğü: 30 m2 – muammen bedeli: 4 bin TL. geçici teminatı: bin 440 TL.

7 Nolu işyeri: büyüklüğü: 100 m2 – muammen bedeli: 8 bin TL. geçici teminatı: 2 bin 880 TL.