Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ekonomik krizin turizmi etkilediğini söyleyerek, gölü ile ünlü Eğirdir eskisi kadar rabet görmüyor diye konuştu.

Eğirdir"i klasik, sıradan Anadolu ilçesi olmaktan çıkardığımız kanaatindeyiz diyen Başkan Ömer Şengöl; “Küçük bir şehir olan Eğirdir"de son günlerde

ülkemizde yer alan ekonomik krizden nasibini aldı” dedi.

“Sorun kene değil”

Eğirdir Altınkum Plajına Isparta ve Afyon illerinden insanların tatile geldiğini söyleyen Başkan Şengöl, ancak bu yıl içinde bu tatilcilerin oranında büyük oranda düşme yaşandığının altını çizdi. Başkan Şengöl; “Son günlerde kene olayı gündeme geldi ama ilçemizde böyle bir sorunumuz yok” diye belirtti.

“İlaçlamada en son sistemi kullanıyoruz”

Keneye karşı ilaçlamada en son sistemleri kullanıyor olduklarını belirten Başkan Şengöl, “Masraftan kaçmıyoruz. Olayın gerçek yüzü ekonomik sıkıntılardan kaynaklanıyor. İnsanlar tatili, gölü eğlence olarak görüyor ve mecburi ihtiyaçlarından eğlenceye ayıracak bütçe bulamıyorlar” dedi.

“Antalya"dan bile gelmiyorlar artık”

Geçen yıllarda Antalya"dan ilçemize yaz tatili için gelen vatandaşlar bu yıl artık gelmiyorlar diyen Şengöl, “Nisan ayına kadar iyi giden turist akımı veya ziyaretçi sayımız havaların ısınmasına rağmen istediğimiz veya beklediğimiz rakamlarda değil. Bu da sadece bizim ilçemiz için değil bütün Türkiye genelinde bu şekildi.

Ekonomi düştü, kriz yok deniliyor ama her kesimde belirgin oranda kriz var. İnsanlarımız artık sadece genel ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Esnafımız, çiftçimiz büyük bir ekonomik kriz ve dar boğazda. Bu durumu bizi ve ilçemizin turizmini de etkiyor” diyerek sözlerine son verdi.