ITSO Yöneticileri, Eğirdir, Gelendost ve Yalvaç’ta kaymakamlar ve belediye başkanlarını ziyaret ederek ilçe ekonomisinin durumunu analiz etme fırsatı buldular.

 

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Meclis Başkanı Bedri Ayhan ve yöneticileri ilçe ziyaretlerine başladılar. Bu çerçevede ITSO yöneticileri ilk olarak Eğirdir, Yalvaç ve Gelendost’ta çeşitli ziyaretlerde bulundular. 3 ilçenin kaymakam ve belediye başkanlarıyla görüşen ITSO Yöneticileri, üyelerin sorunlarını yöneticilere aktarma fırsatı ile bölge ekonomisinin nabzını tutma imkanı bulundular.

            ITSO Basın Müşavirliği, ilçe ziyaretleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

            “İlk olarak Eğirdir Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu’nu ziyaret eden ITSO yöneticileri, ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı. Kaymakam Cevheroğlu, Eğirdir’in ekonomik, sosyal, eğitim ve sağlık yönleriyle ilgili yaklaşık 45 dakika bilgi verdi. Eğirdir’in Türkiye’nin en iyi ilçeleri arasında yer aldığını belirten Cevheroğlu, ilçenin tanıtımıyla ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

            ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Isparta’nın dolayısıyla ilçelerinin gelişimi ve tanıtımıyla ilgili her konuda destek verebileceklerini söyledi.

            Ardından Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i ziyaret eden ITSO yetkilileri, burada üyelerin sorunlarını anlattılar. Eğirdir’de kurulan pazarda ITSO üyelerinden para talep edildiğini belirten Kaçıkoç, Belediye Başkanı Özmeral’in bu konuya çözüm getirmesini istedi. Başkan Özmeral, konuyu değerlendireceğini söyledi.

            Eğirdir’de elmacılığın çok iyi durumda olduğunu belirten Belediye Başkanı Özmeral, tarımsal sanayi konusunda projeler yapılması gerektiğini belirtti.

            Gelendost Kaymakamı Ferhat Peşin ve Belediye Başkanı Halim Kıyak’ı da ziyaret eden ITSO yöneticileri daha sonra Yalvaç’a geçtiler.

YALVAÇ’A ZİYARET

            Yalvaç ziyaretinde Kaymakam Nevzat Taşdan, ITSO yöneticilerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın kilim, halı, deri ve hediyelik eşya atölyelerini gezdirdi. ITSO Başkanı Kaçıkoç, ekonomiye katkı sağlamak için Isparta’da böyle çalışmalar yapılabileceğini söyleyerek Kaymakam Taşdan’ı Isparta’ya davet etti.

            ITSO Yöneticileri, daha sonra Belediye Başkanı Tekin Bayramı da ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldılar. Belediye Başkanı Bayram, ITSO yöneticileriyle tek tek ilgilenerek çalışmalarını yerinde gösterdi. Yalvaç’ı ekonomik yönden güçlendirecek projeleri olduğunu anlatan Bayram, ITSO üyelerine kültürel ve tarihi konularda da bilgiler verdi.

ZİYARETLER DEVAM EDECEK

  1.             Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kaçıkoç, “Bunlar nezaket ziyaretleriydi. Önümüzdeki günlerde ziyaretlerimize devam edeceğiz, yöneticilerin yanı sıra üyelerimizi de ziyaret edeceğiz ve varsa sorunlar yerinde çözüme kavuşturmaya çalışacağız.”dedi.        

YALVAÇ TSO’DAN  İFTAR YEMEĞİ

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ilçe ziyaretlerinin ardından Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası’nın iftarına katıldılar. Çok sayıda sanayici ve tüccarın buluştuğu iftarda çevre ilçelerin yöneticileri de hazır bulundu. Misafirleriyle tek tek ilgilenen Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik, iftar yemeğine katılan Isparta heyeti ile tüm davetlilere teşekkür etti.