Isparta ekonomisini tek bir merkezde toplamayı hedefleyen Ekonomi kampusunun içerisinde ITSO, BAKA, KOSGEB, ITB, TSE ofisi, Kredi Garanti Fonunun yanı sıra OSB Isparta irtibat merkezi, İşkur irtibat birimi, Patent enstitüsü gibi ofislerinde yer alması planlanıyor. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen projede belediye tarafından istenilen düzenlemelerin yapıldığını ve ön onayın alındığını söyleyerek ocak ayı içinde kesin onay alarak ve ihaleyi yaparsak, mart ayında temel atarak en geç 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz" dedi. 20 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak Ekonomi kampusu Isparta’nın ekonomik hayatına yön verecek.
 
ÖN ONAY ALINDI

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO)'nın öncülüğünde Isparta Ticaret Borsası, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA ) ve Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü, Kos-geb, TSE, Kredi Garanti Fonu, OSB irtibat ofisi, İşkur Birimi, Patent enstitüsü gibi kurumları bir araya getirecek olan Ekonomi kampusu projesinin mimari projesinin ön onayı verildi.

Isparta ekonomisinin nabzının atacağı mekan 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Projenin kesin onayının verilmesinin ardından yapımı için ihaleye çıkılacak Ekonomi kampusunun mart ayı içinde temelinin atılması. hedefleniyor. Isparta Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha önce proje ihalesi yapılan Ekonomi kampusu için Ispartalı markaların 7 ayrı proje çizdiklerini ve bunları 10 kişilik bir ekibin inceleyerek hepsinin onay verdiği projenin kabul edildiğini söyleyerek "İstanbul Yolu üzerinde Odaya ait arsa üzerinde yapılması planlanan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Isparta Ekonomi Kampusu Projesi Isparta’nın ekonomik kalbi olsun istiyoruz" dedi.

BİRLİK BERABERLİĞİN SİMGESİ OLACAK BİNA

ITSO Başkanı Başdeğirmen, Ekonomi Kampusu Projesi'nin, Isparta ekonomisine, iş dünyasına ve kurumların üyelerine yönelik önemli hizmetler vermesinin hedeflendiğini söyledi. Isparta’da kurumların aynı binada bulunduğu bir kampusun ihtiyaç olduğunu belirten Başdeğirmen şöyle devam etti: "Gelişen ve büyüyen Isparta ile birlikte geliştirilen hizmet anlayışına, bağlı olarak oluşturulan Isparta Ekonomi Kampusu Projesi, ekonomi-dünyasına hizmet eden birimleri tek bir çatı altında Isparta’ya hizmet verilmesini amaçlamaktadır. 6 bin metrekare olan mevcut hizmet binası ihtiyaçları karşılayamaz duruma geldiğinden yeni Isparta Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının Isparta Ekonomi Kampusu Projesi çerçevesinde işbirliği yapılan tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'na ait arsa üzerinde projelendirilmesi büyük önem kazanmaktadır.

Bu projedeki amacımız hizmet binalarımızı ortak bir kampus haline getirmek, üyelerimizin, iş dünyasının ve Ispartalı vatandaşlarımızın bütün işlerini aynı anda yapmasını sağlamak. Uzun zamandır Isparta ekonomisine, sanayisine, vatandaşına hizmet veren birimleri birleştirip en iyi şekilde hizmet etmek istediğimizi söylüyoruz. Ekonomi Kapusü Isparta’da birlik beraberliğin simgesi olacak" dedi.