ITSO’nun girişimleriyle TOBB tarafından yaptırılan 24 derslikli Teknik Meslek Lisesi inşaatı hızla yükseliyor. ITSO Başkanı Başdeğirmen, okul içerisinde 8 bölüm olmasının planlandığını belirterek, “Hiçbir yerde olmayan kozmetik bölümü için MEB’e başvuru yapıldı, sonuç bekliyoruz” dedi.

Isparta’da kalifiyeli eleman sorununu çözmek isteyen Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ile irtibata geçerek Isparta’ya bir lise kazandırılması konusunda girişimlerde bulunmuştu. Bu girişimler birkaç ay önce proje ile hayata geçerek, Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinde 10 bin m2’lik alanda 24 derslikli teknik lise inşaatı başladı. 3 katlı planlanan okulun şuanda ikinci katı için çalışmalar sürüyor. 40 kişilik ekip gece gündüz çalışarak okulu, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılına yetiştirmeyi planlıyor.

8 BÖLÜM BELİRLENDİ

Öte yandan okulda bulunması gereken bölümlerle ilgili de ITSO bir çalışma yaptı. İçerisinde 17 meslek komitesini barından ITSO, komite üyelerinin görüşlerini alarak Isparta’da en çok hangi alanda eleman eksikliği varsa bunları tespit etti. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, komite üyelerinin görüşleri doğrultusunda bu okulda 8 bölüm açılması yönünde bir karar alındığını açıkladı.

HER ŞEY YAPARIM ZAMANI DEĞİL

Isparta için en doğru kararı vermeye çalıştıklarını belirten Başdeğirmen, “Bölgemiz işsizlikte yüzde 10 seviyelerine ulaştı. Ortalamanın biraz üstündeyiz. Kalifiye eleman sıkıntımız var. İşçilerin bulunduğu bölgeye gidip ‘ne iş yapıyorsunuz?’ dediğiniz de ‘her şey yaparım’ diyorlar. Artık her şey yaparım zamanı değil. Mutlaka kalifiye olması gerekiyor” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ KOZMETİK BÖLÜMÜ AÇILACAK

Diğer taraftan inşaatı devam eden lisenin yerinin de sanayi içerisinde olmasının çok doğru olduğuna inandıklarını ifade eden Başdeğirmen, okulda açılması öngörülen 8 bölümün de ilimize büyük katkı sağlayacağını savundu. Başdeğirmen, “Örneğin kozmetik bölümü açılması istendi. Kozmetik bölümü için MEB’e başvuru yaptık ve sonuç bekliyoruz. Kozmetik Türkiye’nin hiçbir okulunda olmayan bir bölüm. Bölümler konusunda son kararı Sayın Valimiz verecek. Kendisiyle daha önceki görüşmemizde sıcak bakmıştı” şeklinde konuştu.

İŞTE OKULDA YER ALMASI İSTENEN BÖLÜMLER

1-    Uçak Gövdesi Bölümü
2-    Tarım Aletleri Bölümü
3-    Motorlu Taşıtlar Bölümü
4-    Mermer Bölümü
5-    Yenilenebilir Enerji Bölümü
6-    Plastik Teknolojileri Bölümü
7-    Kozmetik Bölümü (Milli Eğitim Bakanlığı’na bu bölümün açılması için başvuru yapıldı. Başvuru kabul edilirse kozmetik bölümü de açılacak)
8-    İtfaiye Bölümü