Karayollarının Gümüşgün kavşağında koyduğu levhada Isparta-Antalya güzergâhını askıya almasınıdeğerlendiren Isparta Esnaf OdalarıBirliği Başkan Vekili Ahmet Tural, "Bu uygulamayıyapanların çok iyi düşünmeleri gerekirdi. Serik, Manavgat ve Alanya'ya gidecek araçların mutlaka Isparta-Dereboğazı-Antalya karayolunu kullanmasıgerekir. Burdur üzerinden giderse hem yol uzar, hem de milli servete zarar verir" diye konuştu.

 

Marmara, Ege ile İç Anadolu'nun büyük bölümünü Akdeniz'e bağlaman karayolunda "Antalya'ya Isparta’dan gidilmez, Burdur'dan gidilir" mesajının veren yol tabelaları ile Isparta-Dereboğazı-Antalya karayolu güzergâhının askıya alınmasına tepkiler devam ediyor. Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, söz konusu uygulamanın ekonomiye zarar vereceğini öne sürdü. Tural, kendisiyle görüşen Akdeniz muhabirine bu konudaki sıkıntıları şöyle dile getirdi."
 
"Isparta-Dereboğazı-Antalya karayolu Ege-Marmara ile İç Anadolu'nun büyük bölümünden gelen ve Serik, Manavgat ile Alanya'ya gidecek araçlar için çok önemli. Yol tabelasında Isparta-Derebağızı-Antalya yolunun askıya alınması her şeyden önce ekonomiye zarar verir. Eğer Antalya'nın doğusundaki ilçelere gidecek olan araçlar Burdur-Antalya yoluna yönlendirilirse yol, 10'larca kilometre uzayacak. Araçlar daha fazla yakıt tüketecek, yol aşınacak, araçlar yıpranacak. Sürücüler ise hedefine daha uzun sürede ulaşacak. Bu uygulama milli ekonomiye mutlaka zarar verecektir. Bu nedenle Karayollarının bir an önce Gümüşgün kavşağın Isparta-Antalya tabelasının bir an önce asması gerektiğine inanıyorum. Böyle bir uygulamaya gerek duyanların mutlaka çok iyi düşünmeleri gerekir."