Bir yandan mesleği olan diş hekimliğini yapan diğer yandan da El Ele Derneği Başkanlığı görevini yürüten Canan Aydın, hayırseverliğe daha fazla vakit ayırmak için mesleğini bırakma kararı aldı. Aydın, bu kararının ardından Isparta'da dezavantajlı grupların hayata tutunmaları için yeni projelere başladı.

İlimizin en aktif yardım derneği olan El Ele Demeği, sayıları az da olsa Isparta’da yaşamaya çalışan dezavantajlı gruplara yöneliyor. Başta ihtiyaç sahipleri ve mülteciler olmak üzere onları hem ekonomik alanda hem de sosyal alanda topluma kazandırmak istediklerini ifade eden El Ele Demeği Başkam Canan Aydın; Kültür Ustaları, Arkadaşlık Atölyesi, Gençlerle Demokrasi Serüveni, Minyatür Halı Dokuma, Yazarlık Okulu gibi faaliyetlerde bulunacakları bildirdi. Bu projeler hakkında kısa açıklamalarda bulunan Aydın, şunları söyledi;

KÜLTÜR USTALARI

''Bu proje kapsamında 100 mülteci gencin 5 sanat dalında hem onlara sanatımız öğretmek hem de bir mülteci ailenin 220 lira ile yaşadığı şehrimizde onlara maddi destek vermek istiyoruz. Halk Eğitim Merkezimize çok teşekkür ediyorum. Eğitimlerimiz bu hafta bu hafta başlıyor. Ürettikleri ürünler sürekli satışa sunulacak. İnternet sitemiz www.kulturustaları.com'dan satış yapılacak. 18-29 yaş arasındaki mülteciler burada eğitim alacak.

ARKADAŞLIK ATÖLYESİ

Bu proje kapsamında üniversiteden belli bölümlerden arkadaşlar yardıma muhtaç ailelerin evlerinin onarımını yapacak. Eğitimlerine katkı sağlayacaklar.

GENÇLERLE DEMOKRASİ SERÜVENİ

18-29 yaş arasında 80 üniversite öğrencisiniz Türkiye'nin demokrasi evlerini anlattığımız bir proje. 1960 darbesinin izlerinden yola çıkarılarak Yassıada mahkemeleri ve Adnan Menderes'in mezarı ziyaret edilecek.

MİNYATÜR HALI DOKUMA

İl Özel İdare ile Vali Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan hanımın başkanlığında yapılan bir proje. Avusturya Büyükelçiliğinin çağrısıyla yola çıktık. Isparta’da halıcılığı yaşatmaya çalışacağız. Mahalledeki insanlarla ve mültecilerle yapmayı düşünüyoruz. Isparta’da halıcılık çok önemlidir ve kaybolmaması gereken bir değerdir.

YAZARLIK OKULU SDÜ

Yazarlık Kulübü ile yapıyoruz. Genç yazarlarımızla bir yazarlık atölyesi açalım ve hocalarımız eşliğinde genç yazarlarımıza destek olalım istedik.

SAĞLIK TARAMASI

İl Özel İdare Arge birimiyle Ruhan hanımın önderliğinde yaptığımız bir proje. Sağlık Müdürlüğünden de destek alıyoruz. Aracın teşrifatı yapılıyor. Mamografı cihazı düşünüyoruz. Erken teşhis hayat kurtarır sloganıyla yola çıktık. Tanı ve erken teşhis çok önemli. Halkın yararına olacak bir proje. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.

İŞİNİ BIRAKTI

Fedakarlık yapmayı düşünüyordum mesleğimi sonlandırdım. Muayenemi eşime devrettim. 30 yönelim kurulu üyemiz var 300 de üyemiz var. Isparta halkı her şey de çok duyarlı. Ne zaman yardıma ihtiyacımız olsa sürekli duyarlı oldular. Isparta halkına teşekkür ediyorum. İŞKUR'un bir şubesi olarak da çalışıyoruz. İşsizlere de yardımcı olmaya çalışıyoruz."