El Ele Derneği ve Isparta Genç Yönetişim Kalkınma Derneğinin ortaklaşa hazırladıkları “Kültür Ustaları Proje” ile başlattıkları Isparta’da yaşayan mültecilerin daha iyi şartlarda yaşamaları adına Halk Eğitim Merkezlerinde görecekleri kurslarla iş imkanları sağlamak ve bunların satışında yardımcı olmak adına her iki dernek üyeleri dün El Ele Derneği Kültür Evinde bir basın toplantısı düzenledi. 

Toplantının amacı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Canan Aydın konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Kurulduğumuz yıldan bu yana her zaman yanımızda olan gerek yerel basında, gerekse ulusal basında ve gerekse uluslar arası basında etkinliklerimizi anlatan tanıtan bizlerin bu aşamaya gelişimizi çok büyük katkılarının olduğunu inandığımız sevgili basın mensupları arkadaşlarımızla bugün bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. El Ele Derneği sayenizde bugün Türkiye değil uluslar arası tanınan bir dernek konumuna geldi. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum hem şahsım adına, hem de dernek üyelerim adına. El Ele Derneğinin bugüne kadar yaptığı çalışmaları çok iyi duyurduğumuza inanıyorum. 

Bundan böyle yapacağımız çalışmalar hakkında da biraz bilgi vermek istiyorum. Öncelikle projelerimizin birçoğunu duydunuz. Bundan sonra yapacağımız projeler hakkında bilgi vermek istiyorum. Bu projemiz kültür ustaları projesi bugün biliyorsunuz Isparta’da değişik ülkelerden gelen çok sayıda mülteciler yaşıyor bu mülteci sayısı şuan resmi kayıtlara göre 1004 kişi bunların aileleri ile beraber 160 tane mülteci ailemiz var. Mülteciler çok zor şartlarda yaşıyor. Bunlardan bir ailede derneğimizin üyesi olan 4 çocuklu eşi profesör fakat şuan Türkiye’de çalışamayan bir aile ve biz bu ailenin 5 yıldır bütün her konuda yardımına koşuyoruz ve amacımız Isparta’daki tüm insanlarında böyle ailelerin yanında olması ve o ailelerin yaşamlarına katkıda bulunması gerçekten çok zor şartlarda yaşıyorlar. 
Bu açıdan bir proje hazırladık “Kültür Ustaları Projesi” ile yola çıktık. Kültür ustaları kimler şuan Isparta’da yaşayan genç mülteci arkadaşlarımız. Bunlarla ilgili çalışmalarımız neler diyecek olursak. Bu arkadaşlarımız Halk Eğitim Merkezindeki usta öğretmenlerimiz aracılığı ile eğitmek, bu eğitimlerden çıkan sonuçta elde edilen bütün ürünlerin pazarlamasına yardımcı olmak biz dernek olarak bunu üstleniyoruz.” Dedi.

Isparta Genç Yönetişim Kalkınma Derneği Başkanı proje ortağı Burak Mırık ise İç İşleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğüne hazırladıkları bu projenin kabul edilmesinin altına çizerek şöyle devam etti;

“El Ele Derneği yardımlaşma alanında çalışmalar yaparken bizde gençlik alanında bir takım çalışmalar yapıyoruz. Isparta Kent Konseyi Gençlik mensupları olarak. Birlikte nasıl bir ortak çalışmalar yapabiliriz bir payda da buluşabiliriz derken ortaya işte bu Kültür Ustaları Projesi çıktı. Ülkelerinden kopup gelen mülteci arkadaşlarımıza gurbet hayatı yaşıyorlar bizde bir proje ortaya koyalım genç mülteciler için proje ortaya koyduk. Canan Aydın hanımında bahsettiği gibi kurslar verilecek genç bayanlar ve genç erkekler kurslara katılacaklar. Yaptıkları ürünler ile bizim kontrolümüzde web siteden satışa sunulacak. Bu proje İç İşleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğüne hazırladığımız bir proje inşallah projemiz kabul olursa El Ele Derneği ve Isparta Genç Yönetişim Kalkınma Derneği olarak hayırlı bir projeye Isparta’da imza atmış olacağız.” Dedi.

Ayrıca El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın toplantıda Çocuğa Şiddet ile ilgili projelerinin önümüzdeki ayda hayata geçeceğini, geleneksel yaz kermeslerinin de 23 Mayısta Kültür Derneği sokağında yapılacağını tüm Isparta halkını davet ettiklerini söyledi.