Yapılan duyuruda fatura 116 TL’nin üstündeyse elektrik tedarik şirketini değiştirip daha düşük fiyattan elektrik kullanma imkanının olduğu ifade edildi. Bununla beraber EPDK yetkilileri tarafından bir açıklama yapılarak serbest tüketici olmaya hak kazanan mesken, ticarethane ve sanayi tüketicilerinin, tedarikçi bilgilerine www.epdk.gov.tr adresinden ulaşılabildiği söylendi.Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren elektrik faturaları hakkında çok önemli bir duyuru yayımlandı.  Konu ile ilgili olarak yetkililer tarafından yapılan açıklamada 'Burada asıl unsur, tüketici kendi tüketim alışkanlıklarını biliyorsa tedarikçiye ona uygun olarak talepte bulunabiliyor. Şöyle ki serbest piyasada elektriğin düşük olduğu fiyatlarda tüketim yapabilen tüketiciler, gün içinde sürekli enerji tüketen tüketiciye göre çok avantajlı hale gelebiliyor. Bu nedenle kendi tüketim alışkanlıklarına göre tedarikçi seçmek faturaya doğrudan yansıyacak indirim sağlayacaktır' açıklamalarında bulundu. Bununla birlikte yetkililerin açıklamasında tedarikçi değiştirmenin veya mevcut tedarikçinin anlaşmayı feshetmesinin elektrikte bir kesintiye neden olmadığı ifade edildi.

Pişmanlık Hükmünden Yararlanmaya Davet Ediyoruz Pişmanlık Hükmünden Yararlanmaya Davet Ediyoruz

Şirketlerle anlaşma kurulabilir
Yapılan açıklamada serbest tüketici limitini geçen her mesken tüketicisinin tedarik şirketiyle ikili anlaşma kurabildiğini belirten yetkililer açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

'Tedarikçiler, mesken tüketicilerine EPDK tarafından belirlenen düzenlemeye tabi tarifelerden daha düşük fiyatla veya tüketicinin tercihine uygun ödeme koşulları içeren teklifler sunabiliyor. Bu kapsamda serbest tüketici ile tedarikçi arasında kurulan ikili anlaşmadaki fiyat ve diğer koşullara göre kâr edilen miktar değişiyor. Tüketiciler, tedarikçi değiştirmeyerek görevli tedarik şirketinden düzenlemeye tabi tarifeden elektrik enerjisi temin edecek olsalardı fatura tutarlarının ne olacağını www.epdk.gov.tr adresindeki elektrik fatura hesaplama modülünden kontrol ederek kâr durumlarını değerlendirebilirler' Tedarikçi seçmenin önü açıldı
EPDK tarafından belirlenen kullanım miktarının geçilmesinin serbest tüketici olmayı mümkün kıldığını söyleyen Enerji Uzmanı Altuğ Karataş önemli değerlendirmelerde bulundu. Karataş açıklamalarında  “Geçtiğimiz yıllarda serbest tüketici olmak için yapmanız gereken tüketim yüksek miktarlarken, özellikle son 3-4 yılda bu rakamlar çekirdek bir ailenin doldurabileceği kadar azaltıldı ve mesken kullanıcılarına elektrik tedarikçisini seçmenin fiilen önü açıldı.” açıklamalarında bulunarak sözlerine şu şekilde devam etti;

Tüketim profiline uygun model seçilebilir
'Bu durum sadece mesken tüketicilerine değil, sanayi ve ticarethane aboneliklerini de etkiler hale geldi. Son Kaynak Tedarik Tarifesi dediğimiz yine EPDK tarafından limiti belirlenen ayrı bir tüketici grubu da mevcut. Bu grup için EPDK kendi belirlediği tarife üzerinden değil, tıpkı serbest tüketici limiti gibi belirlenen miktarın aşılması durumunda ilgili tüketiciyi serbest piyasadan elektrik almaya teşvik ediyor. Ev tüketicileri, elektrik tedarikçilerini değiştirirken mutlaka EPDK’nın yılda dört sefer yayınladığı üç aylık tarifeleri takip etmeli.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Özellikle kademeli tarife uygulaması geldikten sonra EPDK’nın tarifesiyle özel tedarikçilerinin verdiği rakamları karşılaştırarak kendi tüketim profiline uygun modeli seçmeliler.' açıklamasında bulundu.