Belediye Başkanı Günaydın, el sanatları ve ağaç oyma ürünlerin sergilenip, satışa sunulduğu Elizi Mağazası ile kaybolan Türk sanatlarının ortaya çıkarıldığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin katılımıyla hizmete açılan Belediye Elizi Mağazası, kaybolmaya yüz tutan Türk el sanatlarının ortaya çıkarılması açısından önemli bir işlevi yerine getiriyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Elizi Mağazası'nın ikincisinin İstanbul'da açılacağını açıkladı. Günaydın, şu açıklamayı yaptı:

"7 yıl evvel düşünce olarak ortaya koyduğumuz bir fikri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye olarak Elizi Mağazamızı Sayın Genel Başkanımızın teşrifleriyle hizmete açtık. Kaybolan sanatları ortaya çıkarmak istiyoruz. Anadolu medeniyetini ortaya çıkarmak istiyoruz. Büyük bir etnografya olayı. Anadolu etnografyasını ortaya çıkarmak için 7 yıl önce çalışmalara başladık. Son 2 yılda atölye kısmımız hızlandı. 32 bayan ustalaştı. Onlar Cumhuriyet kadınları. Ek müze inşaatımıza başladık. Bu eserler o müzemizde de sergilenecek. Bu mağazamızda hem sergiliyoruz hem satışa sunuyoruz. El işi ile yapılan çalışmaları ortaya koyuyoruz. Bu eserler kaybolmuştu. Biz ortaya çıkardık. Şu anda Ispartamızda bu anlamda Mimar Sinan Caddesi'nde ilk mağazımızı açtık. Bizim ileri noktada düşüncelerimiz var. Bu mağaza marka olarak geliştiği taktirde ikincisini İstanbul'da açmayı düşünüyoruz. Elizi bir marka haline gelecek. Eğer incelenirse tamamen el sanatı ve göz nuru. Bu güzel mağazamız Ispartamıza ve milletimize hayırlı olsun."