AK Parti Grup Sözcüsü Salim Güntaç'ın,  Elizi mağazasının kullandığı isim ve logolardan birinin halen daha Günaydın İnşattan Belediyeye neden verilmediği sorusuna MHP kanadından yanıt geldi.

Güntaç, açık suç işlendiğini söyledi. MHP grubu Savcılığa git dedi. Başkan Günaydın, ‘Boş işlerle uğraşıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi Güntaç ile Oğuzhan GFöker arasındaki tartışma  belediye koridorlarında bile devam etti.

  AK Parti Grup Sözcüsü Salim Güntaç,  Elizi mağazasının kullandığı isim ve logolardan birinin halen daha Günaydın İnşattan Belediyeye neden verilmediğine ilişkin soruya yanıt MHP Meclis Üyesi Ömer Tahir Gürkan’dan geldi.  Gürakan, “Soru önergesinde AK Parti üyelerinin imzası olduğu için siyasi sorumluluk alıyor ve cevaplandırıyorum. Akis halde kasıt olduğunu düşünüyoruz. Önergeye konu olan haber ve sosyal medya paylaşımlarının ciddiye alınacak tarafı yok. Etkin olmayan bir haber sitesinin kasıtlı olarak saçma ‘pelinsu geceler’ gibi bir başlıkla çıkan haberi diğer siteler ciddiye almadı.

Böyle bir algı oluşturuldu. Daha sonra halk tarafından konuşulması bu şekilde lanse edildi.  Fakat halk itibar etmediği için istenen halk desteği alınamadığı için konu Meclise getirildi. Yakın tarihte gördüğünüz taktikten öte geçmeyen bir durum. BU konu basit gibi görünse de basit olduğunu düşünmüyoruz. Önergenin imza sahipleri ile birlikte hukuksal bir çalışla yapıyoruz. AK Parti ve MHP genel merkezlerine de görüntüleri de kullanarak bu önergeyi bildireceğiz. Şahsi olarak siyasi ikbal peşinde koşanları burada parlatacak değiliz Sayın Başkanımız işin başındadır. Basit karalamalarla yıkılacak değildir. Geçmişte operasyon yapan malum çevrenin savcıları, emniyet müdürleri, valileri içeride çürümektedir. Başkanımız dördüncü dönemine emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

Önergenin baştan aşağı çelişkilerle dolu olduğunu belirten Gürakan, “sosyal medyada bir takım iddialar dolaşmaktadır deniyor. Sosyal medyadaki iddia dediği sayın Güntaç’ın kendi paylaşımı ciddi bir şekilde aradım bulamadım. Varsa da siz gösterin. Kendisinin yaptığı bir paylaşım var” dedi. Bunun üzerine araya giren AK Partili Kadir Özkan, “Biz grup olarak verdik grup olarak yanıt istedi sizden” dedi. Gürakan da “ Bu paylaşımı grup üzerinden nasıl anlatacağım” yanıtını verdi.  Güntaç ise “Biz facebooktan siyaset yapmıyoruz. Soru önergesi sunduk. Cevap verin” dedi.

Gürakan, “ 17 Eylül’de siz sayfanızdan böyle bir iddiada bulunuyorsunuz. 10 Ağustos 2018 tarihli meclis kararında El izi mağazasının satışıyla ilgili karar alıyoruz. Bunu aldıktan sonra akabinde 17 Ağustos günü iki ayrı marka tescili Başkan beyin  şirketi üzerindeki marka tescili  herhangi bir bedel almadan Kültür Müdürlüğü’ne aktarılmıştır. Önergede diğer markanın aktarılmadığı iddiası var. Her ikisi de buradadır.  

Kayıtlarda El izi mağazası adı altında bir şirkete rastlanılmadığın ama bir alt satırında böyle bir şirket olup olmadığını soruyorsunuz.  Böyle bir şirket yok ama neden soruyorsunuz? Bu enteresan dimi” dedi. Güntaç ise  “Böyle bir şirket loksa tabelasının Isparta Belediyesine ati bir şirketin mağazasının önünde işi ne” diye sordu. Gürakan,“ Marka bedelli bedelsiz olarak kullandırılabilir. Burada kötü bir niyet yok. 2011 yılında Başkanımız bu markasın tescil ettirmiş 2013 yılında tescil belgesi geliyor. Elişi El izi anlamında marka aranırken Müesser Hanım böyle kendi loğo çalışması yaptığı ve kendi tescili yaptığı markası verelim diyor. Hepsi bu., Daha sonra alınan meclis kararlarına istinaden parfümlerde perakende olarak marka çıkacağı için Marka kullanılacağı için tabeladan hariç devir yapılıyor” yanıtını verdi.

Salim Güntaç “El izi markası oluşturmak adına kaç fuara katıldı. Ne kadar ücret harcandı. Kültür Müdürlüğü’ne aktarma tarihine kadar ne kadar aktarıldı. Burada ortada ciddi bir patent hakkı var. Marka değerleri önemlidir. Belediyenin kafasında hiç mi isim yoktu da Günaydın ailesine ait bir marka kullanıldı. Bu güne kadar nerdeydi? İki yıl fark var” diye sordu. Gürkan, “Bu sorulara yanıt verdiğini belirterek, seni dolmuşa bindiriyorlar dikkat et diyorum. Peki neden ikincisi devredilmedi diye yalan söyledin” dedi. Güntaç da “İnterneti açın bakın. Evrakla gösteriyorum. Şu an halihazırda. Ben bunu geçen hafta aldım” dedi Gürakan da “açılsın mahcup olacaksın’ deyince Güntaç ‘İki günde değişmiş olabilir’ dedi.

Tartışmalar sürdüğü anda ayağa kalkan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın “Her şey anlaşıldı ayan beyan. Bedava verilmiş bir şey yönünde teşekkür edecekleri yere demagoji yapıyorlar. Toplantıyı kapatıyorum” dedi. Bunun üzerine Güntaç ‘Bu açık seçik suçtur’ deyince MHP’li Meclis üyeleri de ‘Savcılığa git diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Güntaç ‘Zaten gideceğim’ dedi.

Başkan Günaydın Meclis salonunda çıktıktan sonra da Gürakan ile Güntaç arasında tartışma sürdü.  Tartışmaya MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker de dahil oldu. Hatta öyle ki tartışma başkanlık makamının bulunduğu katın koridorlarında bile sürdü.  Daha sonra AK Parti Meclis üyeleri belediyeden ayrıldı